2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Bugün Başlıyor.

Eğitim

Heyecanla beklenen yeni bir eğitim öğretim yılına daha bu yıl başlıyoruz. 14 milyondan fazla öğrenci ve 873 binden fazla öğretmen ile eğitime başlıyoruz. Her yıl Eylül ayı ile okullar ve öğrenciler haberlerin gündem maddesini oluşturur. Bu yıl en çok konuşulan eğitim konusu ise TEOG yerleştirmeleri oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı yeni sistemler geliştirerek yerleştirme sorunlarına çözüm bulmak istiyor. Bu çözüm aramalarında son halka ise TEOG oldu. Öğrencilerin yıl içinde girdikleri yazılılarından biri merkezi yapılarak, bu sınavda alınan notlar lise yerleştirmelerinde kullanılmaya başlandı. İlk defa 2013-2014 eğitim yılında denenen ve olumlu sonuçların alındığı TEOG öğretmen ve öğrenciler tarafından tam olarak benimsetildi diyemiyoruz. Her yeni sisteme karşı çıkan bir zihinsel anlayış var. Bu anlayış yeni sınav sistemine de karşı çıktı. Yerleştirme işlemleri de çok fazla gürültü kopartılmadan yerine getirilmeye devam ediliyor.

Her yıl olduğu gibi bu yılda eğitime hazırlıksız başlıyoruz. Özellikle öğretmen atamaları konusunda düzen bir türlü oluşturulamadı. Bu yıl isteğe bağlı öğretmen yer değiştirmeleri iki defa yapılmasına rağmen hala öğretmenler okullarında göreve başlamadılar. İdarecilerin de yeni yasa ile yerlerinden edilmesi bir başka karmaşa idi. Ve ilk defa ataması yapılacak olan öğretmenlerin ise doğru düzgün işlerine başlaması ise en az iki haftayı alır.

Öğretmenlerin gittikleri şehre ve okula uyum sağlamadan birden sınıflara derse sokulmaları ise başka problemleri ise doğuracaktır. İki hafta sonra ise kurban bayramı olacak. Özellikle doğu ve güneydoğu’da görev yapan öğretmenler rapor alarak derse girmeyecekleri için sorunlar devam edecek. Yani MEB’de işlerin tam olarak düzene girmesi için daha çok zamana ihtiyaç var. Hem öğretmen hem de öğrenci sayısının fazla olması sorunlara yol açmaktadır. Elde güç var ama onu kullanacak iktidar yok.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılının tüm öğretmen, öğrenci ve velilere hayırlar getirmesini diliyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.