2014 Tercih Dönemi TEOG Kontenjan ve İşlemleri

Genel Sbs

2014 TEOG yerleştirme puanları açıklandı. TEOG tercihleri nasıl yapılacak? Fen liseleri için tercih listesi nasıl yapılacak? Anadolu liseleri tercihleri nasıl yapılacak? Sağlık meslek liselerine yerleştirmeler nasıl olacak? MEB 2014 yılı lise taban-tavan puanları ne kadardır?

2014 MEB lise tercih işlemleri, fen liseleri taban puanları, hangi yüzdelik dilim, 2014 lise taban-tavan puanları, Anadolu liseleri taban puanları 2014, MEB Tercihleri Nasıl Yapılacak? MEB lise tercihleri hakkında yardım, 2014 TEOG tercih rehberi, TEOG tercihleri için rehberlik işlemleri, TEOG tercihleri ne zaman başlıyor? TEOG yerleştirmeleri ne zaman olacak? Fen Liseleri Kaç Puanla Öğrenci Alacak? TEOG iptal edilecek mi?

MEB tarafından Aralık ve Nisan ayında yapılan TEOG sınava şok iptal kararı geldi. TEOG’da sorulan 4 sorunun yanlış olduğuna ilişkin açılan dava mahkeme kararını verdi. Mahkemenin verdiği karara göre TEOG sınavı geçerli değildir. 4 sorunun yanlış olduğu bilir kişi tarafından rapor edilmişti. En büyük sorun ise TEOG sınavlarının tümü iptal edilip edilmeyeceğine duyulan endişedir. Veli ve öğrenciler TEOG’un iptal edilip edilmeyeceğini öğrenmek istemektedirler.

MEB ise yerel mahkemenin verdiği karar bir üst mahkemede itiraz etti. Henüz üst mahkemenin davaya  ilişkin kararı belli değil. Şimdi TEOG’ta neler olacak? Veli ve öğrencilerin gözü mahkemede ve MEB’in vereceği kararda. TEOG’ta tercih işlemi yapılacak mı yoksa puanlar bir daha mı hesaplanacak?

TEOG TERCİH LİSTESİ VE KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ. 

TEOG sonuçlarını öğrenen öğrencileri şimdi de tercih maratonu bekliyor. TEOG sonuçları belli oldu. Bakanlık yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrencinin katıldığı sınavın sonuçlarını daha önce açıklamıştı.

ÜST MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

MEB iptal edilen 4 soru için bir üst mahkemeye itirazda bulunmuştu. Üst mahkeme ise yerel mahkemenin kararını onadı. Milli Eğitim Bakanlığı ise üst mahkemenin kararını beklemeden 4 sorunun iptal edilmiş şekli TEOG sonuçlarını yeniden hesapladı. Sonuçları öğrenmek için buradaki adresi kullanabilirsiniz. Sonuçları öğrenmek için TC kimlik numarası ve doğum tarihi kullanılacaktır.

TEOG puanı hesaplama, TEOg puan hesaplama cetveli, TEOG karne notlarını öğren, E-okul tercih listesi al. E-okul, MEB, TEOG puanları nasıl hesaplanır? Lise yerleştirme puanlarını öğren. Lise yerleştirme sonuçları. Lise kontenjanları belli oldu mu? Lise tercihleri ne zaman ve nasıl yapılacak? E-okul girişi nasıl yapılır?

 TEOG PUANLARI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYIN.

Lise tercihleri yapılırken A grubu ve B grubu olarak iki şekilde tercihte bulunacak. A grubu tercihleri adayların isteklerine göre oluşturulacak. B grubu tercihleri ise daha çok okul türüne ve yerleşim yerine yakın olmasına göre belli olacak. B grubu tercihleri yapılırken en çok istenen 5 okul türü listelenecek, daha sonra MEB bu adayı evine en yakın olan ve istediği okul türüne göre belirleyecek. A grubu tercihlerine yerleşmeyen öğrenciler için B grubu tercihleri kullanılacak.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.