2015 Ek Yerleştirme Başvuruları Başladı

Haber

2015 YGS-LYS sınavlarına başvuran adaylardan bazıları ilk yerleştirme ile istedikleri bölümlere yerleştiler. Verdikleri tercihlerle veya başka sebeplerle istediği bölüme yerleşemeyen adaylar için ise ikini şans başladı. Her yıl Eylül ayının sonunda yapılan ek yerleştirmeler bu yıl ÖSYM ve üniversitelerin hızlı çalışması ile çok daha erken başladı. Ağustos ayı bitmeden adaylar ek yerleştirme işlemlerini de bitirecekler. 17-21 Ağustos tarihleri arasında ek yerleştirme tercihleri yapılacak.

Ek yerleştirme Tercih Hakkı Bulunan Adaylar Şunlar;

1. İlk tercih döneminde herhangi bir yüksek öğretim programına yerleşemeyenler.

2. İlk tercih döneminde tercih yapmayanlar.

3. Özel yetenek sınavı ile bir programa kayıt hakkı kazananlar.

Bunların dışındaki adaylar ek yerleştirmeye başvuru yapamayacaklar. Ek yerleştirme tercih dönemi 17-21 Ağustos’tur. Tercih yapacaklar mutlaka bu tarihlere dikkat etmelidir. Tercih yaptıktan sonra tercih ücreti ödenecektir. Bu ücretin son ödeme tarihi ise 24 ağustos’tur.  Tercih ücreti yatırmayanların tercihleri geçersiz olacaktır.

Tercih Yaparken Dikkat Edilecek Noktalar

Tablo-4’teki bir programda eğer en küçük puan oluşmuşsa adayların bu en küçük puandan daha yüksek puana sahip olmaları gerekir. Örneğin A programının en küçük puanı 421 ise buraya başvuru yapacak adayın puanı da en az 422 olmalıdır. Eğer puanı oluşmamışsa o zaman düşük puanla da tercih yapabilirsiniz.

Tablo-3’teki bölümler için en küçük puan şartı aranmıyor. Bölümlerin puanı sizin puanınızdan yüksek olsa da tercih edebilirsiniz.

Özel koşulları mutlaka okuyarak tercih yapınız. Bazı şartlar size uygun olmayabilir. İstemediğiniz bölüme yerleşirseniz bir sonraki yıl okul puanınız yarıya düşer.

EK YERLEŞTİRME KILAVUZU


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.