2015 I. Dönem TEOG Sonuçları Açıklandı

Genel Sbs

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından I. dönem TEOG sınavı sonuçları bakanlığın internet sitesi üzerinden açıklandı. Sonuçları öğrenmek için aşağıda verdiğimiz linke tıklamanız yeterlidir. 8. sınıfları için yapılan ve 6 farklı dersin bazı yazılıları yerine geçen sınavlar açıklandı. Bu sonuçlar aynı zamanda karne notu olarak da kullanılacaktır. İkinci dönem yapılacak diğer TEOG sınavının ortalaması ile öğrencilerin liseye giriş puanları oluşacak.

 TEOG SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

MEB Basın Müşaviri açıklamıştı! MEB Basın Müşaviri  Özkan: – (Türkçe ve Matematik derslerinde açılan davalar) İvedi yargılama  usulünce öngörülen makul sürede mahkemeden herhangi bir iptal kararı  gelmediğinden, sınav sonuçlarının bu akşam saat 21.00’de  açıklanmasına karar verildi” demişti.
 MEB Basın Müşaviri Abdülkadir Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Temel eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 26-27 Kasım ve  13-14 Aralık’ta yapılan ve 8. sınıflar I. dönem ortak sınavların değerlendirme  işlemlerinin 29 Aralık’ta tamamlandığını söyledi.

Ortak sınavlar e-Kılavuzunda, sonuçların Ocak ayı içerisinde  açıklanacağının belirtildiğini hatırlatan Özkan, “Sınav sonuçlarını daha erken  açıklayacak duruma gelmiş olmamıza rağmen, Türkçe ve Matematik derslerinden birer  soruya açılan davalar nedeniyle çocuklarımızın mağduriyet yaşamaması için mahkeme  süreci beklenmekteydi. Gelinen aşamada 2577 sayılı yasanın 20/B maddesi gereğince  ivedi yargılama usulünce öngörülen makul sürede mahkemeden herhangi bir iptal  kararı gelmediğinden, sınav sonuçlarının bu akşam saat 21.00’de açıklanmasına  karar verildi” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.