2015 KYK Burs Başvuruları Ne Zaman

Haber

Kredi yurtlar kurumundan burs almak isteyen öğrenciler gözünü kyk’nın sitesine dikmiş durumda. 2015 yerleştirme sonuçlarına göre bir üniversiteye girmeye hak kazanan öğrenciler şimdi de yurt ve burs durumlarını ayarlamak istiyorlar.  Yurt ve Burs başvurusu yapmak isteyen adaylar YURTKUR’un internet sitesi üzerinden başvurularını yapacaklar.

Yurt-kur’un başvuru takvimini açıklamasından sonra isteyenler kurumun sitesi üzerinden online olarak burslara başvuru yapabilecekler. Burs ve yurt başvurusunu yapmak isteyenlerin bugünlerde kurumun internet sitesini sık sık ziyaret etmeliler.

Yurt-kur yeni üniversite kazananlar ve daha önce okuyanların burs başvurularını alacak. Önce ara sınıf öğrencilerinin başvurularını alacak, daha sonraki günlerde ise ilk defa bir üniversiteye kayıt hakkı kazananların yurt-burs başvurularını alacak. Kurumun resmi sayfasına baktığımda birkaç gün içinde başvuruların başlayacağı yazılıyordu. Dolayısı ile burs başvurularının ne zaman yapılacağını merak edenler biraz daha bekleyecek.

Yurk-kur başvuru sonuçlarını değerlendirdikten sonra uygun görülen adaylar için iki liste yayınlayacak. Asil ve yedek olarak burs alacak ve yurtlar da barınma hakkı olanlar ilan edilecek.  Yedek olarak burs veya yurt hakkı kazanan adaylar üzülmesin yedeklere sıra gelebiliyor.

Yurt başvuruları internet üzerinden yapılacak. Hem devlet üniversitesini hem de özel üniversiteyi kazananlar başvuru yapabilecek. Bursun veya yurdun çıkma ihtimali başvuranın sosyo-ekonomik durumu ile yakından ilgilidir.

Dikkat edilecek bir nokta da bursun karşılıksız olduğu kredinin ise sonradan ödemeli olduğudur. Burs aldığınızda okulu bitirdikten sonra herhangi bir ödeme yapmıyorsunuz.  Ancak kredi kazandığınızda sonradan ödeme yapıyorsunuz. Bildiğim kadarı ile burs miktarı 300 TL’dir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.