2015 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Sonuçları Açıklandı Mı ?

Haber

Üniversite mezunu öğretmen adaylarının girdiği 2015 KPSS ve ÖABT sonuçlarının ne zaman açıklanacağı bugünlerin en çok merak edilen konularından biridir. Adayların gözü kulağı ÖSYM’nin yapacağı basın duyurusundadır.  Faceebok ve Twitter gibi sitelerde adaylar sonuçların ne zaman belli olacağını sormaktadır.

Bu yıl KPSS öğretmenler ile A grubu memurluklar için yapıldı. Sınava giren aday sayısı geçen yıla göre biraz daha az idi. Adayların beklentilerine göre ÖSYM KPSS sonuçlarını ÖABT  sonuçları ile beraber açıklayacak.  Bu hafta içerisinde, Cuma gününe kadar sınav sonuçlarının belli olması bekleniyor.

Kimse kaç puan alacağını bilmediği için nasıl bir karar vereceğini de bilmiyor. Geçen yıl ki sonuçlar 18 ve 25 Temmuz tarihlerinde açıklanmıştı. 2014 KPSS sonuçları 18.07.2014’te ÖABT ise 25.07.2014’te açıklanmıştı. Bugün itibari ile sonuçların bir iki gün geciktiğini söyleyebiliriz.

ÖSYM ygs-lys sonuçlarını bu yıl geçen yıl ile aynı tarihte açıkladı. KPSS için de aynı beklenti vardı. Ancak gerçekleşmedi. Adaylara “ÖSYM” dediğimizde akıllarına hemen sonuçların açıklandığı gelmektedir.

Bu yıl ÖABT ve KPSS’de soruların kolay olması ise adayları biraz daha heyecanladırmıştır. Kolay soruları çözen adaylar sınavdan yüksek puanlar almayı umuyorlar. Bir yandan herkes için sınav kolay geçmiş olmasını istemiyorlar. Çünkü herkes soruların büyük çoğunluğunu yapmış ise yüksek puan almanın bir anlamı kalmıyor. Zaten sınav günü de çok az sayıda aday sınavın sonuna kadar salonda kaldı.

Adayları endişlendiren konulardan biri de hangi öğretmenlik alanına kaç tane kontenjan ayrılacağıdır. Öğretmen adaylarının beklentilerine göre bu yıl da sınıf öğretmenliği, İngilizce öğretmenliği, Türkçe öğretmenliği, Rehber Öğretmenliği ve Din Kültürü Öğretmenliği en fazla kontenjanı alacak alanlardır.

Kontenjanlar kadar önemli bir konu da adayların başarı sırasıdır. ÖSYM bir sıralama sınavı yapıyor ancak adayları nasıl sıraladığını da açıklamıyor. Hangi adayın hangi alanda kaçıncı kişi olduğu tam olarak anlaşılmıyor. Bakanlıktan daha önce yapılan açıklamalarda 47 bin öğretmen alınacağı söylenmişti. Ancak Nabi Avcı’nın son açıklamalarına göre 37 bin öğretmen alınacak.

Öğretmenlik alan bilgisi sınavına giren adaylara  Türkçe, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, ilköğretim matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler,  fen ve teknoloji, matematik, fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, İngilizce, rehber öğretmen, Almanca ve sınıf öğretmenliği alanlarından sorular yöneltilmişti. Alan bilgisinden 4o soru alan eğitiminden ise 10 soru sorulmuştu. Bu soruları cevaplamaları için ise 75 dakika süre tanınmıştı.

2015 ÖABT öğretmenlik alan bilgisi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçlar hangi sayfada belli olacak? Sonuçlara ÖSYM şifresi ile mi ulaşılacak?

Bir iki gün içerisinde sonuçların açıklanmasını bekliyoruz. Belki bir gece yarısında açıklanabilir. 2015 KPSS sınav sonuçlarını öğrenmek için aşağıdaki ösym sonuç açıklama sayfasını kullanabilirsiniz. Diğer sonuçlarda olduğu gibi 2015 kpss ve öabt sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM’nin daha önce size verdiği şifreyi kullanacaksınız.

Eğer şifrenizi unuttu iseniz panik yapmayın

Ösym’nin size verdiği şifreyi unuttu iseniz telaşlanmanıza gerek yok. Şayet iletişim bilgilerinizi doğru girmiş ve yanınızda hüviyetiniz varsa sistemin şifremi unuttum kısmında bilgilerinizi girerek yeni şifre alabilirsiniz.

Şayet linkini verdiğimiz sayfada şifre almayı başaramazsanız buradaki açıklamalarda olduğu için ösym sınav koordinatörlüklerinde yeni şifre alabilirsiniz. Söz konusu yerlerde şifre almak için yanınızda kimliğiniz veya pasaport gibi bir belgenizin olması gerekir. Şifre ücreti olarak bir iki lira ödeyebilirsiniz.

ÖSYM Çarkı felek gibi çalışan bir kurum. Çarkı felek gibi programlarda yarışmacının verdiği yanıtın doğru olup olmadığı, heyecan olsun diye bir süre bekletiliyor. ÖSYM’nin de adaylara aynı şeyi yaptırdığını düşünen çok sayıda uzman var. ÖSYM sınav sonuçlarını bir hafta sonra açıklayacağını bildirmiyor. Son dakikada bir duyuru ile sonuçları ne zaman açıklayacağını ifade ediyor. Şu gün şu tarihte sonuçları açıklayacağım demiyor. Bugün açıklayacaksa bugün duyuruyu yapıyor. Her an adaylar ÖSYM’nin sonuçları ne zaman açıklayacağını bekliyor.

 

2015 ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ SINAV SONUÇLARI AÇIKLAMA SAYFASI

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.