2013 SBS Sınavında Gerekli Evraklar

Sbs

8 Haziran Cumartesi günü sadece 8. Sınıf öğrencilerinin gireceği Seviye Belirleme Sınavına sayılı saatler kaldı. Sınava birkaç gün kala neler yapılabilir? Öğrenciler çalışmalarını nasıl yönetmeliler? Sınav için lazım olabilecek evraklar nelerdir? Bu yazıda buna benzer sorulara cevap vermeye çalışacağım.

Aylarca yapılan çalışmaların sonuçlarına ulaşmaya çok az kaldı. Sınava girecek her öğrenci eğitim kalitesi bakımından daha iyi bir lisede okuma mücadelesi verecek. Aylarca yapılan çalışmaların sonuna gelmiş iken öğrencilerde sınavın sonuçlarına ilişkin çeşitli düşünceler oluşmaya başladı. Bu düşünceler daha çok sınavı kazanıp kazanmayacağına ve yapılan çalışmaların sonuçlarının alınıp alınamayacağı şeklindedir.  Yani öğrenciler sınav kaygısı yaşamaktadırlar.

Sınav kaygısı her öğrencide olması gereken bir duygudur. Bu duygu öğrencinin başarılı olmasını sağlayan güçlerden bir tanesidir. Kaygı, sonucu belli olmayan bir olaya karşılık insanın yaşadığı gerilim, korkudur. Bu korku insanın başarılı olmasını sağlar. Sonucu belli olan bir sınav hiçbir anlam taşımaz ve hiçbir değere de sahip değildir. O yüzden kaygı iyidir. Ancak kaygı insanın normal düşünmesini engelleyecek bir boyuta gelmiş ise o zaman bir rehber öğretmenden destek almak gerekir. Eğer kaygınızı kontrol altına almaya başaramıyorsanız mutlaka bir rehber öğretmen ya da bir psikolog’ tan destek almaya çalışın.

Bugünden sınavdan önceki güne kadar, yani Cuma gününe kadar çalışabilirsiniz. Çalışırken sürekli deneme yapmak size çok fayda sağlayacaktır. Konu çalışmaları artık bırakılmalıdır. Her gün bir ya da iki tane deneme yaparak günlük çalışmalar tamamlanabilir.

Sınavın her türlü sonucuna karşılık olarak düşünsel hazırlık içinde olmalıyız. Beklentilerimizi çok fazla büyütmezsek hayal kırıklıklarını daha az yaşarız. Beklentilerimiz yapabileceklerimizim çok üstünde olmamalıdır.

Sınav için gerekli olan evraklar ise şunlardır;

  1. Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi
  2. Nüfus Cüzdanı ( Pasaport )
  3. En az iki adet kurşun kalem
  4. Kalemtıraş
  5. Leke bırakmayan silgi

7 thoughts on “2013 SBS Sınavında Gerekli Evraklar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.