2014 Kasım KPSS Atamaları Ne Zaman Yapılacak?

Haber

2014 yılında kamu personeli seçme sınavına katılan adaylar ne zaman atanacaklarını öğrenmek istiyorlar. Her gün İnternet sitelerini dolaşarak müjdeli haberi görmek istiyorlar. Bu yıl ikinci defa yapılacak olan memur alımları 17-26 Kasım tarihleri arasında başvurular alınacak.

Devlet kurumlarında ilk defa kadrolu veya sözleşmeli çalışacaklar için ilgili yönetmelik gereğince bazı kamu kurum ve kuruluşlarına boş pozisyonlara adayların tercihlerine göre yerleştirme işlemleri yapılacak.

2014 lise ve önlisans sonuçlarının açıklanmasından sonra adayların heyecanı artmaya başladı.  Adaylar tercih ve atama işlemlerinin nasıl olduğunu öğrenmek için incelemelerde bulunuyorlar. KPSS’de tercih süreci tam olarak 17 Kasım’da başlayacak ve 26 Kasım’da ise neticelenecek. 2014  KPSS’lerine giren adayların puanları iki yıl geçerli olacak. Dolası ile bu adaylar Kasım 2014, Haziran 2015, Kasım 2015 ve Haziran 2016 olmak üzere dört defa tercih etme hakkına sahip olacaklar. Sınavlar iki yılda bir yapıldığı için 2015 yılında KPSS yapılmayacak.

Kamu görevi almak için yapılacak tercihler ÖSYM’nin internet sitesi  üzerinden alınacak. Adaylar sahip oldukları özelliklere ve kadronun istediği şartlara göre kendi isteklerine bağlı olarak tercih yapacaklar. Kadronun istediği şartları taşımayan adaylar tercih ettikleri kurumlara yerleşseler bile atamaları gerçekleşmeyecek. Bu yüzden adayların kılavuzu çok iyi okumaları gerekir.

MERKEZİ YERLEŞTİRMELER YAPILACAK

Devlet Personel Başkanlığı ülke genelindeki bütün kamu kurum ve kuruluşların personel taleplerini toplayarak ÖSYM aracılığı ile istenen tüm memurları bir defada atamaktadır. Bu işlemi ise yılda iki defa yapmaktadır. Kasım ve Haziran dönemi olarak yapar. Atamaların bu şekilde tek merkezden yapılması KPSS merkezi yerleştirme olarak tanımlanır.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.