2015 Ek Yerleştirme Kılavuzu Yayınlandı

Haber Ygs-Lys

Her yıl ek yerleştirme işlemleri Eylül ayının sonuna doğru yapılırdı. Öğrenciler Eylül ayının başında üniversitelere kayıt olur. Aradan bir iki hafta geçtikten sonra ÖSYM ek yerleştirme duyurusu yapardı. Bu yıl ise ÖSYM ve üniversiteler çok hızlı davrandılar, kayıt  işlemlerini ağustos ayı bitmeden bitirdiler. Bu da 2015 ek yerleştirme işlemlerinin öne alınmasını sağladı. Bu yönde adım atılmasını sağlayan tüm çalışanlara teşekkür ederiz. Böylece normal yerleştirme döneminde yerleşenler ile ek yerleştirme döneminde yerleşenler aynı tarihte ders başı yapacaklar.

Normal yerleşme döneminde yerleşmedi iseniz, ek yerleştirmede tekrar şansınızı deneyeceksiniz. Ek yerleştirmede yeni açılan bölümler var. Onlarla ilgili tablomuzu ilerleyen saatlerde yayınlayacağım.

Ek yerleştirme yapma hakkına sahip olanlar

1. İlk yerleştirmede tercihte bulunup hiçbir programa yerleşemeyenler.

2. İlk yerleştirmede tercih hakkı bulunup bu hakkını kullanmayanlar.

3. Özel yetenek sınavları ile bir yüksek öğretim programına yerleşenler.

Tablo 4’teki en küçük puanı oluşan programları seçecek adayların bu en küçük puandan daha yukarıda puanlara sahip olması gerekir.

Açıköğretim programlara yerleşenler de ek yerleştirme hakkına sahip değildirler.

Tablo 3’teki programlara seçecek adaylar için en küçük puan şartı aranmayacak.  Oradaki puanlar sadece tercih işlemlerinde kolaylık olsun diye verilmiştir..

     2015-ÖSYS YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA EK YERLEŞTİRME KILAVUZU

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.