2012-2013 Pilotaj Taban-Tavan Puanları

Lisans Taban Puanları

2012 ygs taban puanları, 2012 lys taban puanları, 2012 ösys sonucu  fakültelerinin taban- tavan puanları, 2012 ösys sonucu  fakültelerinin- bölümlerin- Programların minimum ve maksimum puanları, Pilotaj Bölümleri kaç puanla öğrenci aldı?

Pilotaj En küçük En Büyük Puanlar, Hangi Bölüme Kaç Puanla Öğrenci Girdi?  Pilotluk bölümü kaç puanla kapattı?, 2012 ÖSYS Yerleştirme Sonucu Oluşan Taban-Tavan Puanlar, 2012 ösys sonucu  oluşan bölüm puanları, hangi bölüm kaç puanla kapattı ,2012 yerleştirme sonuçlarına göre Pilotaj maksimum minimum puanları,

 

Üniversite Adı Bölüm Adı puan türü Kon. Yerleşen Taban Tavan
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİ. Pilotaj (Tam Burslu) MF-4 12 12 488,395 533,297
ANADOLU ÜNİ. Pilota j MF-4 16 16 477,830 496,550
ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Pilot Eğitimi (İngilizce) (Tam Burslu) MF-4 6 6 464,080 489,266
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİ. Pilota j MF-4 48 48 352,243 461,477
ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Pilot Eğitimi (İngilizce) MF-4 54 53 196,137 429,898

72 thoughts on “2012-2013 Pilotaj Taban-Tavan Puanları

  1. Ben Finlandiyada yasiyorum,okuyorum ve üniversitemi türkiyede okumak istiyorum, bilmek istedigim avrupadan gelen ögrencilere sinav yapilacakmi vede istedigim üniversiteye girebilecmiyim?
    Beni biraz bilgilendirebilirmisiniz bu konuda ?

    1. Türkiye vatandaşı değilseniz yabancı uyruklu öğrenci sınavı var, ona girerek uygun şartlarda Türkiye’deki istediğin üniversitede okuyabilirsin. Türk vatandaşı isen YGS-LYS sınavlarına gireceksin. Bu durumda üniversite kazanmak daha zor olmaktadır. Sınav olmadan üniversite okuyamazsınız.

  2. yanliş anlamadıysam özyeğin üniversitesi her yıl için ayrı ayrı 27.000 euro istiyor oylemi

  3. thk üniversitesine 352 puanla alınan pilotlar herhangi bir ücret ödüyormu yoksa burslu mu lütfen söyler misiniz.

  4. Selamlar ..
    Adim Elif Karbeyaz Uranli
    Ben su an 9. sınifta okuyorum. Kucuklugumden beri hayalim helikopter pilotu olmak .Bu konuda egitim veren okul var mi ? Helikopter pilotlugu olmazsa ucak pilotlugu da okumak isterim ama kiz ogrenci aliyorlar mi ?
    Cevabiniz icin tesekkur ederim

    1. Yorum için teşekkürler Elif
      Helikopter pilotu olmak için eğitim veren özel okullar var. lise mezunu olanlar da pilot olabiliyor. Kız öğrenciler de pilot olabiliyor. Buradan gerekli bilgileri alabilirsin.

  5. merhaba ben malatya fen lisesi 2. sınıfta okuyorum.paranın sıkıntı olmayacağı bir şekilde pilot olmak istiyorum bunun için sınavdan 500 üzeri bir puan almam yeterli olur mu?

  6. Merhaba ben gaziantepten yazıyorum lise 2. Sınıf öğrencisiyim ve türk hava kurumu üni ye gitmek istiyorum sorum mezun olur olmaz iş imkanları çok mu yani hemen iş bulabilecek miyim ve pilotların maaşları ne kadar???

  7. Ben lise 3 öğrencisiyim fizik ve matematik pek iyi değil ama biyolojim iyi ve sivil pilot olmak istiyorum. bu ygs puanı ham puan olarak mı alınıyor veya genel puan olarak mı ve ben özel pilotluk okumak istiyorum okuyabileceğim ünüversiteleri ve puanlarını yazarmısınız ve son olarak örnek ygs sınavında 330 aldım bu puan ile sivil havacılığa girebilirmiyim ve gidebileceğim ünüversiteleri yazarmısınız? Yardımcı olursanız sevinirim iyi günler.

    1. Yukarıdaki üniversitelerden Anadolu üniversitesi ücretli değildir. Diğerleri ücretlidir. Dikkat edersen puanları yüksektirler. Pilot olmak istiyorsan 330 puan alman özel üniversiteler için yeterli olabilir ama devlet üniversitesi veya burslu programlar için yeterli değildir. Yukarıdaki üniversitelerde pilotluğu okuyabilirsin. Bunların dışında pilotluk eğitimi veren üniversite yok.

      1. Hm peki 330 hangi özel pilotluk üniversitelerine girebilirim ve ygs de ham puan olarak mı alıyorlar yoksa normal okul puanları dahil olan puan olarak mı alıyorlar

        1. MF-4 puan türünde 330 ham puan alırsan ve okuldan da sana 30 civarında bir puan gelirse THK Üniversitesine ve Özyeğin Üniversitesine yerleşebilirsin. Okul puanı hariç 330, dahil olursa 360 puan alman gerekecek. Bunlar şimdiki koşullarda geçerli, gelecek yıl bu bölümün puanları yükselirse daha fazla puan alman gerekecek.

          1. Bu puanlarla girersen para ödeyeceksin. Yıllık 30 bin civarı bir ödeme olacak. Bir de uçuş için ayrı ücretler de olacaktır. Mesela özyeğin üniversitesi üç farklı dönem için her dönem başı ekstra 27 bin Euro istiyor.

  8. Merhaba 16 yaşındayım. Uçak Gövde Bakım Onarım lisesinde okuyorum. Aklıma bir fikir girdi umarım iyi olur. Liseyi bitirdikten sonra Pilotaj Bölumune girmek istiyorum. THK üniversitesi İzmir/Selçuk da . Sadece orada mı var yoksa başka yerde paralı pilotaj olan üniversiteler varmı. Acil cevap bekliyorum. Sadece THK üniversitesi mi paralı. Eskişehir anadolu üniversitesi paralı almıyor mu ?

  9. merhaba ben herhangi bir özel üniversiteye yerleşirsem ücretleri 4yıl eğitimin sonunda pilot mesleğimi yaptığımda 4 yıllık eğitimin ücretlerini maaşımdan keserse olurmu yani ücretli okuyup daha sonra maaşım tarafından kesmeleri

    1. Böyle bir durum yok. Ancak banka ile anlaşırsan belki sana özel üniversite için kredi verebilirler.

    1. Pilot olmakla ilgili bir yazı yazacağım. Bu aralar müsait değilim. Bir kaç gün beklemeniz gerekecek

  10. ben pilot olmak istiyorum ama sekizinci sınıftan 9. sınıfa geçicem bana gerekli bilgileri verebilirseniz çok sevinirim.

    1. Pilot olmak için İngilizce’ye hakim olmak gerekir. 9. Sınıftan itibaren üniversite sınavına yavaş yavaş ve düzenli çalışırsan sınavı kazandıktan sonra dört yıllık eğitimden sonra pilot olabilirsin. Bunun için matematik ve fen grubu derslerinin iyi olması gerekir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.