2013 SBS Yerleştirmelerine İptal Kararı

Sbs

2013 yılında yapılan sbs puan hesaplamalarına ilişkin olarak Danıştay’a açılan iptal davası olumlu şekilde neticelendi. Buna göre 2013 SBS yerleştirmelerinin iptal edilmesi söz konusu. Bu durumda Milli Eğitim Bakanlığının yerleştirmeleri iptal etmesi gerekir.

Ancak MEB Danıştay’ın bir üst mahkemesine itiraz ederek, mahkemenin kararının geçerli olmamasını talep etti. Şimdi öğrencilerin kafalarında oluşan soru ise acaba yerleştirmeler iptal edilecek mi? sorusudur.

Tahminlerime göre yerleştirme sonuçlarının iptal edilmesi mümkün olmayacaktır. MEB yeniden bütün puanları hesaplayabilir, bundan dolayı haksızlığa uğrayan öğrenciler varsa bunlar için özel bir uygulama yapabilir. Yani bu öğrencilerin istediği okullara yerleşmeleri için belki ayarlamalar yapabilir. Ama büyük ihtimalle Danıştay’ın üst mahkemesi kararı bozacaktır.

Yarım dönem bir okulda okuyan öğrenciler veya istediği okula bir iki puanla yerleşemeyen öğrenciler için çok ciddi sorunlar oluşturacak bir durumla karşı karşıyayız. umarım öğrenciler için hayırlı bir sonuç çıkar.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.