2013 YGS Matematik Testi Konu Kapsamları

Ygs-Lys

Acaba 2013 YGS’ de Matematik ’ten kaç tane soru gelecek ve bu sorular hangi konulardan gelecek? 2013 YGS sınavında Matematik testinden sorulacak soruların konu dağılımları nasıl olacak? Evet,  bu yazımızda bu sorulara cevap vermeye çalışacağım.

2013 YGS sınavına girecek adayların öğrenmek istedikleri bu konuları cevaplamadan önce Matematik testinin çok zor olmadığını ve soruların temel işlem ve beceri gücüne dayalı olduğunu belirtmek isterim. YGS genel anlamda zaten zor bir sınav değildir. Genelde öğrencilerin yorumlama, anlama ve verilen ifadeler arasındaki ilişkileri kavrayabilme gücünü ölçen bir sınavdır.

2013 YGS’ de Matematik testinde toplamda 32 soru sorulacak ve bu sorular basit düzeyde işlemlerle sorular çözmeye dayalıdır. Bazı soruları çözmek için detaylı matematik bilgisine ihtiyaç yoktur. 6. Sınıftaki öğrencilerin de çözebileceği sorular var, fen lisesi mezunu öğrencilerin de çözebileceği sorular var. Matematik testini üç kısma ayırabiliriz; kolay ,orta ve zor. Herkesin çözebileceği çok basit sorular da var çok az kişinin çözebileceği sorular da var. Bu yüzden matematik testinden korkmamak gerekir ve bu test için bir strateji belirlemek gerekir. Sizin ihtiyacınız olan soruları çözmeye çalışın. 2013 matematik YGS ‘den çıkacak konular sizi hedefinize ulaştırmanız dileğiyle.

2013 YGS Matematik testi konu dağılımları ise şöyle olacaktır.

1             Sayılar

2             Basamak Kavramı

3             Taban Aritmetiği

4             Bölme-Bölünebilme

5             OBEB-OKEK

6             Rasyonel Sayılar

7             Sıralama-Basit Eşitsizlikler

8             Mutlak Değer

9             Üslü İfadeler

10           Köklü İfadeler

11           Oran-Orantı

12           Denklem Çözme

13           Problemler

14           Mantık

15           Kümeler

16           Bağıntı-Fonksiyon

17           İşlem-Modüler Aritmetik

18           Permütasyon-Kombinasyon-Olasılık

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.