2014 EK Yerleştirme Kılavuzu

Genel Ygs-Lys

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından üniversite yerleştirmeleri her yıl iki defa yapılmaktadır. Bu yıl ilk yerleştirme işlemleri Temmuz ayı başında başladı 23 Temmuz tarihinde ise sonuçlar açıklanmıştı. İlk yerleştirmelerde herhangi bir yüksek öğretim programına yerleşemeyen adaylar gözünü ek yerleştirmelere dikti. Ek yerleştirme kılavuzu yayınlanmadan adaylar tarafından çeşitli sorular sorulmaya başlandı. Ben de adayları bilgilendirmek için bu yazıyı yazmaya karar verdim.

Ek yerleştirme kılavuzunun 15 Eylül’den sonra yayınlamasını bekliyoruz. ÖSYM tarafından ek yerleştirme kılavuzu yayınladıktan sonra kılavuzu sitemizden indirebilirsiniz.

2014 EK YERLEŞTİRME KILAVUZU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

 

Ek yerleştirme ile ilgili bilinmesi gerekli olan bilgileri şöyle sıralayabiliriz.

1. Ek yerleştirmeye başvurmak için ilk yerleştirme kontenjanlı herhangi bir programa yerleşmemiş olmak gerekir.

2. Ek yerleştirme tercih ücreti olarak 10 TL yatırılacak. Bunu ÖSYM sitesinden kredi kartı veya banka kartı ile de yapabilirsiniz.

3. İlk yerleştirmede puanı oluşan yani kontenjanı dolan ancak sonradan kayıt olmaktan vazgeçenlerden dolayı boş kontenjan oluşan programlara başvuru yapmak için oluşan taban puandan daha yüksek puana sahip olmak gerekir. Bu kural Tablo 4 ve Tablo 3B için geçerlidir.

4. Tablo 3A’dan tercih edecek adaylar için taban puan uygulaması yapılmayacaktır.

5. Ek yerleştirmeye başvuru yapmak için 2014 YGS-LYS’sine başvuru yapmış olmak gerekir.

6.Ek yerleştirmedeki kontenjanlar ilk yerleştirmede dolmayan, kayıt hakkı kazanıp kaydını yaptırmayan veya yeni açılan bölümlerin kontenjanlarından oluşmaktadır.

7. Açıköğretimde kontenjansız bölüm kalmadığı için açıköğretime yerleştirilen adaylar ek yerleştirmeye başvuru yapamayacaktır.

8. Ek yerleştirme kılavuzunu okumadan tercih yapmayınız.

1 thought on “2014 EK Yerleştirme Kılavuzu

  1. Sınavsız geçiş yapanlar Hangi tabloya bakacak ? Sınavsız boş kontejan Özel koşullarda nasıl belirleniyor ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.