2015 YGS Sorularını Hemen İndir

Haber Ygs-Lys

Türkiye’de özel veya devlet üniversitelerinde okumak isteyen 2 milyon civarı adayın katıldığı Yükseköğretime Geçiş sınavı’nın soru ve cevapları ÖSYM tarafından yayınlandı. Soruların ancak %20’lık kısmını yayınlayan ÖSYM adayların tepkisini de çekmiştir.

2015 yılında mezun olacak ve daha önce mezun olan adayların katıldığı yüksek öğretime geçiş sınavı bugün tüm Türkiye’de aynı saatte yapıldı. Üniversiteli olmak isteyenlerin ter döktüğü sınavda adaylara toplam 160 soru soruldu. Bu soruları çözmeleri için ise 160 dakika verildi. Lise 1 ve lise 2’de görülen ortak müfredat konularından sorular soruldu.

Türkiye’de rahat bir işe sahip olmak isteyen gençlerin ilk girdikleri sınav YGS’dir. Bu sınavdan başarı ile ayrılanlar LYS’ye girecekler. Sınav adaylar kadar aileleri için de stres kaynağı idi. Hem adaylar hem de aileleri heyecanlarını gizleyemediler.

Saat 10:00’da başlayan ve saat 13:30’da biten sınavda adaylar ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. Sınav sonucunda bazı adayların yüzleri gülerken bazılarının ise morallerinin bozuk olduğu gözlendi.

Sınav soruları indirmek için tıklayınız. 

ÖSYM soruların %20’sini rastgele seçerek yayınladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.