2017 DGS Dikey Geçiş Sınavına Ne Kadar Süre Kaldı?

Kaç gün

Dikey Geçiş Sınavı Nedir?

İki veya 3 yıllık bir önlisans programı bitiren öğrencilerin dört yıllık bir lisans programına devam edebilmeleri için yapılan sınava dikey geçiş sınavı denir. Kısaca DGS olarak bilinir. Dikey geçiş sınavına önlisansın 2. sınıfında okuyanlar ve önlisans mezunları girebiliyor.

Hem açıköğretimden hem de örgün eğitimden mezun olma durumu olan öğrenciler bu sınava başvurabiliyor. Dikey geçiş sınavında başarılı olan öğrenciler tercih döneminde puanlarına uygun olan dört yıllık programları seçerler. Tercih sonuçları açıklandığında yerleşenler bir yıllık intibak eğitiminden sonra 3. sınıftan kazandıkları bölüme devam ederler. Böylece 2+3 yıllık bir eğitimden sonra lisans diploması almaya hak kazanırlar.

Meslek liseli öğrenciler genellikle dikey geçiş sınavı ile sınavsız geçişi birbirine karıştırmaktadır. Dikey geçiş sınavı iki yıllık bir programı okuduktan sonra dört yıllığa devam etmek için girilen bir sınavdır.

Siz de 2017 yılında yapılacak dikey geçiş sınavına kaç gün kaldığını merak ediyorsanız aşağıdaki sayaca bakabilirsiniz. Bu sayaç gün  ve saat olarak dikey geçiş sınavına ne kadar süre kaldığını sizlere bildirecektir.

2017 YILI DGS SINAVI 23/07/2017 TARİHİNDE YAPILACAKTIR. 

2017 DGS BAŞVURU TARİHİ

Dikey geçiş sınavının başvuruları 24.05.2017 ile 01.06.2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

2017 DGS TERCİH TARİHİ

Dikey geçiş sınavının tercih dönemi ise 29.08.2017 tarihinde başlayacaktır.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.