Periscope: Canlı Bomba mı?

Anne-Baba

Sosyal medya insanların birbirleri ile iletişime geçmeleri için kullanılan araçlardır. Sosyal medya ağlarının sayısı da her gün artmaktadır. Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım ağlarının toplumların düzeninde nasıl sarsıntılar oluşturduğunu, yakın zamanda, komşu ülkelerden öğrendik.

Sosyal medya araçları yazı paylaşmak, resim paylaşmak, video paylaşmak için kullanılır. Ülkemiz de sosyal medya araçlarını çok aktif bir şekilde kullanmaktadır.

En son popüler hale gelen sosyal medya ağı ise periscope’tur. Periscope canlı yayın yapmayı sağlayan bir sosyal ağdır. Twitter’in bir yan ürünüdür. Canlı olan olayları anında paylaşmayı sağlayan uygulama birden popüler olmaya başladı.

İnsanlar hoş, eğlenceli ve ilgi çekici anlar paylaşma isteği duyuyorlar. Ancak eğlenceli veya adam akıllı bir an bulamayanlar işi cinselliğe götürüyorlar. Cinsellikte de bir sınır vardır. Daha fazla takipçi için kişiler bedenleri göstermektedir. Bir biraz açınca diğeri daha fazla açma zorunluluğu hissediyor. Bu böyle devam edince haberdeki gibi olaylar meydana geliyor.

Önceleri sadece televizyonlar vardı. Yayınlanacak programlar belli bir süzgeçten geçer, sonra yayınlanırdı. Bir film veya video günler saatler geçmeden yayınlanmazdı. Oysa günümüzde herkes kendi filmini çekmekte ve istediği gibi yayınlamaktadır. İnsanlar bir videonun ne tür etki yapacağını düşünmeden yayınlamaktadır.

Karakter ve kişilik sorunu olan bireyler de ise filtreleme gibi bir düzenek yok. Bir diğerinin yaptığının önüne geçmek için daha fazla cinsellik, daha fazla ahlaksızlık  kullanılmaktadır. Bu da toplumun ahlaki yönden çökmesine neden olmaktadır.

Yayınların sansür edilmesine karşıyım. Ancak çocukların da korunması gerekiyor. Küçükleri koruyacak doğru düzgün bir yazılım yok. Anne-babalar ve yöneticiler bu anlamda eksik kalıyor.

İnternet üzerinde insanların gizli bilgilerini elde etmek için bekleyen bekçiler var. Canlı yayın, kimse bilmez diye yapılan yayınların birileri tarafından kayıt edildiği ve satmak için saklandığı bilinmelidir.

Çocuklarımızı korumak için onları günümüz teknolojilerinden uzak tutmanın yollarını bulmalıyız. Küçük yaşlarda öğrenilen müstehcenlik sonrasında ciddi psikolojik problemlere yol açacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir