soru cevap

Soru Cevap

soru cevap köşemizde yorum kısmına aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. En yakın zamanda sorularınıza cevap vermiş olacağız. En yakın zamandan kastım en fazla bir günlük ara verebiliriz. soruları sormak için başlığa tıklayın

2.359 thoughts on “soru cevap

  1. hocam ben ticaret lisesi bölümü muhasebe bölümü üniversitede ağız diş sağlığı bölümüne geciş var mı yoksa büro bölümüne mi var

    1. Okuduğunuz alanla ile ilgili sınavsız geçiş yapabileceğiniz alanlar var. Onlara buradan ulaşabilirsiniz. Eğer bölümünüzün karşında ağız ve diş sağlığı alanı yok ise bu alana sınavsız geçiş yapamazsınız.

  2. Hocam ben 79-80 donemi ticaret lisesi muhasebe bolumu mezunuyum. Universite sinavlarina hic girmedim. Okuma sansimi ogrenmek istiyorum yonlendirme yaparsaniz sevinirim. Tesekkurler

    1. 2014 YGS’ye başvuru yapacaksınız ardından Temmuz 2014’te sınavsız geçiş yapacağın bölümlere tercih yapabilirsin.

  3. Ben hukuk istiyorum fakat sayısal okuyorum
    edebiyat,geometeri ,tarih coğrafya derslerinde baya başarılıyım ayrıca felsefe ye de ilgim var hukuk okumak için başka ne tür derslerde başarılı olmamam lazım

  4. mrb imam hatip liseşi mezunlarının sinavsiz geçiş haklarının başvuru tarihlerini öğrenebilir mıyım

    1. 2013 YGS’ye başvuru yaptı iseniz ek yerleştirmede tercihte bulunabilirsiniz. Yoksa ise 2014 YGS’ye ocak-şubat ayında başvurarak sınavsız geçiş yapabilirsiniz.

    1. Şunu demek istiyorsun ts’de birinci olsam mf’de tercih yapabilir miyim? Böyle bir durumda mf puan türünde ne kadar puan varsa ona göre tercih yapabilirsin. Yani TS’deki birincilik TS puan türü ile öğrenci alan programlar için geçerlidir, diğerleri için geçerli değildir.

    1. İlgin, yeteneğin, hayallerin hangisi ile örtüşüyorsa onu seçmelisin. ikisinin de gelir imkanları, çalışma koşulları iyidir.

  5. Hocam tm2 ilk 20000 olursam Ankara veya ODTÜ Üniversitesi siyaset ve kamu yönetimini kazandırmıyor birde başka puan türlerinde ilk 20000 de olursam iyi bir üniversiteye yerleşenimiz miyim

    1. Yerleşeceğin bölüme göre değişir. İyi bir üniversite için daha yüksek puanlar yapmanız gerekiyor.

  6. Hocam ben meslek lisesinden Büro Yönetimi ve Sekreterlik alanından ” Yönetici Asistanlığı” mezunu oluyorum.
    1- sınavsız geçiş hakkı yaptığımda hangi bölümleri seçebilirim.
    2-ygs ile girdiğimde hangi bölümlere girebilirim.
    3-dikey geçiişle hangi bölümlere girebilirim…
    bunların hangi bölümlere gireceğim hakkında hiç bir bilgim yok.ilginize çok teşekkür ederim.

    1. 1. Sınavsız geçiş yapabileceğin bölümlere buradan ulaşabilirsin.
      2. YGS ile istediğin bölümü tercih edebilirsin. Puanın tuttuklarına yerleşirsin.
      3. Dikey geçiş ile şu bölümlere geçebilirsin.
      Halkla İlişkiler ve Tanıtım
      İşletme Bilgi Yönetimi
      Reklamcılık ve Halkla İlişkiler
      Sağlık Kurumları İşletmeciliği
      Yönetim Bilişim Sistemler

          1. puanım kırılırmı başka bölüm seçersem. ilginize teşekkürler….

  7. Hocam üniversite sınavı sıralamaları hangi puana göre belirleniyor ? Mesela ts3 birincisi kesin ünivesiteye yerleşiyor mu?

    1. TS3 diye bir puan türü yok. TS2 birincisi olursanız kesin üniversiteye yerleşirsiniz. Sıralamalar puan türlerine göre belli oluyor.

  8. hocam pdr ve psıkolojı bölumunun ıkısı arasında kaldıysak bılıyorum ıkısının calısma kosulları farklı ama yanı ıkısınede yatkınlıgımız varsa sız hangısını onerrsınız ?

    1. Psikoloji bölümünü daha çok öneririm, bağımsız çalışma imkanları psikolojide daha fazladır. Devlette de çok farklı kurumlarda psikologlar daha geniş çalışma alanlarına sahiptirler. Rehberlik (liderlik) yönünüz fazla ise PDR okuyabilirsiniz.

      1. psikologlar bagımsız olarak bır yer acmaktan baska ne yapabıılıyor ? bırde pdr cıler de danısma merkezı acabılırler degıl mı ?

        1. hocam bırde doğa bılımını ılgı duymuyorum pek fazla psıkolojı bunla pdr den daha fazla ıc ıce oldugundan benım pdr ye yonelmem daha doğru olmaz mı ? sizce pdr 8 yıla kadar onu kapanacak bır meslek mı okul atamaları falan baktıgımızda

          1. Dersler bakımından evet biraz farklılık var ama öyle çok da derin farklılıklar yok. Psikoloji bölümünün dersleri doğa bilimleri ile çok alakalı değildir. Psikolojide daha çok bilimsel yön ağırlıkta iken PDR’de ise danışmanlık daha baskındır. 8 yıla kadar önlerinin kapanacağını düşünmüyorum. Eğer siyasi nedenlerle birden sosyologları ve Felsefecileri almazlarsa önleri sekiz yıla kadar açıktır. PDR’cilerin okulda rehber öğretmen olmak dışında da görevleri olduğu için önlerinin kolay kolay kapanacağını düşünmüyorum.

        2. PDR’ciler de danışma merkezleri açabilirler ama Psikologlar gibi tedavi etme durumları yok. Sonuçta Psikologların çalışma alanları daha geniş. Psikologlar Adalet bakanlığında, Aile Bakanlığında, sağlık bakanlığında rahatlıkla çalışabiliyorlar. PDR’ciler ise daha çok eğitim dünyası ile alakalılar.

          1. teşekürler hocam ben butun bunları kasılaştırdıgımda kendımı pdr ye yakın buluyorum sonucta psıkolog olmak ıcın yuksek lısans yapmam gerekır ve buda kolay bır ıs degıl yapmazsamm devlete atanmalıyım ben devlete atanacaksam pdr nin devlet kosulları daha ıyı. Yuksek lısans yapmak ıstersem de pdrde de Klınık psıkolojı yuksek lısansı yapabılırım yada kendımı daha cok sıkarım dılkoma gırerım. yada bırcok danısmanlık sertıfıkasını psikolojıden alabıldıgım gıbı pdr okudugumdada alabılırım aile danısmanlıgı pedagogluk cınsel terapı evlılık danısmanlıgı vs . Butun bunları karşılaştırdıgıımda PDR daha ıyı gelıyor [egıtım alanına daha yatkınım sanırım) bana sızce bu dusunceleerımde haklımıyım ?

  9. hocam edebiyat okumak üniversiteye göre farklılık gösterirmi ?öğretmenlik istiyorum da.bunun iyi veya kötü üniversite bitirmeyle bi alakası olabilrmi ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir