2012 Ek Yerleştirmeler Ne zaman Olacak?

Genel Ygs-Lys

Bir milyon 132 bin adayın tercih yaptığı ilk yerleştirme sonuçları 17 Ağustos’ta açıklandı. 721 bin kontenjandan 80 bini boş kaldı. Boş kalan kontenjanlara kayıt hakkı kazanan ancak kayıt yapmayacak adaylar da eklendiğinde 80 binin çok üstünde kontenjan açığı bulunacaktır. Bu da tercih yapıp yerleşemeyen adaylar için üniversiteyi kazanma fırsatı doğurmaktadır. Adayların merak ettiği konu ise ek yerleştirme tercihlerinin ne zaman yapılacağıdır?

Geçen sene ek yerleştirme kılavuzu 29 Eylül’de yayınlanmıştı. Bu sene de bu tarihe yakın bir zamanda yayınlanır diye bekliyoruz. Geçen sene ek yerleştirmeler 3-6 Ekim tarihlerinde yapılmıştı. Bu senede bu tarihlerde yapılmasını bekliyoruz.

Üniversite kazanmak her lise mezununu istediği bir hayaldir. Bazıları bu hayallerine 17 Ağustos’ta ulaştı. Şimdi sıra yerleşemeyenlere geldi.  Ek yerleştirme de 30 tercih hakkının olmasını bekliyoruz. Yerleşemeyen adaylar için büyük bir fırsat olacaktır. Yeni bölümlerin açılması ile de bu fırsat daha da artacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.