2012 Sbs Tercihleri İçin Son Gün

Sbs

12 Temmuz günü sbs sonuçlarının açıklanması ile başlayan sbs tercih maratonu son gününe gelmiş bulunmaktadır. Bilindiği gibi sbs tercihleri 03-08 Ağustos tarihleri arasında yapılacaktı. Bugün 8 Ağustos ve tercihlerin son günüdür.

2012 sbs sonuçlarına tercih yapabilmek 196 taban puan almış olmak gerekiyor. Okulun geçen sene oluşan taban puanlarına bakarak daha doğru tercihte bulunmak mümkün olmaktadır. 10 tercih hakkı var. Öğrencilerin 10 tercihini verirken kendi puanları ile geçen sene okulda oluşan son puana göre tercih etmesi gerekiyor.

Bu sene geçen senelerde olduğu gibi tercihlerin başında fen liseleri gelmektedir. Fen liselerine giden öğrencilerin üniversitelerin yüksek puanlı bölümlerine yerleşmeleri kesin gibi olmaktadır. Fen liselerinden sonra ise Anadolu öğretmen liseleri ve rüştlerini kabul ettirmiş olan Anadolu liseleri ile sağlık meslek liseleri gelmektedir.

Tercih sonuçlarının ise 24 Ağustos’ta açıklanması beklenmektedir. 24 Ağustos’ sonuçlar açıklandığı yerleşemeyenler için her şey bitmiş olmayacak.  Tercih ettikleri okulda boş kontenjan olması durumunda ilk yerleştirmede yerleşmeyen öğrencilerin yerleşme şansları ortaya çıkacaktır. 17 Eylül’e kadar yerleşebilme ihtimali devam edecektir. Bu yüzden adayların sık sık e-okul üzerinden sınan sonuçlarını gözden geçirmeleri gerekecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.