2014 Kasım Kpss Tercileri Hafta Başı Başlıyor

Genel

Memur adaylarının en çok merak ettiği konu, kpss tercihlerinin ne zaman başlayacağıdır. Son günlerde bu konuda çok fazla soru gelmeye ve adayların merakı da artmaya başladı. 2014 yılı ikinci KPSS alımları için tercihler pazartesi günü başlıyor. Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi kpss tercih işlemlerinin 17-26 Kasım 2014 tarihlerin arasında yapılacağını duyurdu.,

ÖSYM  17-26 kasım 2014 tarihleri arasında bazı kamu kurum ve kuruluşlarına talep edilen pozisyonlara, adayların tercihleri de dikkate alınarak memur alımı yapılacak.

Adaylar tercihlerini belirtilen tarihler arasında ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yapacak. Adayların hangi bölümleri tercih edebilecekleri ise KPSS Tercih kılavuzunda belirtilecek. KPSS 2014 / 2 tercih kılavuzunda lisans, önlisans ve ortaöğretim olmak üzere üç farklı mezuniyet düzeyine göre tercihler alınacak. Adaylar tercih kılavuzuna adaylar 17-26 kasım 2014 tarihleri arasında http://www.osym.gov.tr adresinde ulaşabilecekler.

Hangi Adaylar Tercih Yapabilecek?

Bu tercih döneminde başvuru yapabilmek için 2014 yılında yapılan lisans, önlisan-ortaöğretim kpss sınavlarına girmiş olmak gerekiyor. Tercih yapabilmek için adayların kılavuzda belirtilen taban puanlardan daha yukarıda puan almış olmaları gerekir. Tercih yapma şartlarını taşımayan adaylar bir memurluğu tercih eder ve yerleşirse bile ataması olmayacak. Daha önceki yıllarda benzer sorunlar ortaya çıktığı için adayların tercih yapmadan önce kılavuzu detaylı okumaları gerekir. Ortaöğretim mezunları kpss93, lisans mezunları kpss3 ve önlisans mezunları ise kpss93 puanları ile tercih yapacaklar.

Tercihler Belirtilen Sürede Yapılacak, Süre Uzatılmayacak

ÖSYM yapmış olduğu duyuruda özellikle tercih süresinin uzatılmayacağına vurgu yaptı. 2014/2 KPSS kılavuzuna göre alınacak olan başvurularda adayların kılavuzu dikkatli incelemeleri gerektiği söylendi. Adayların eğitim bilgileri ösym’nin internet sitesinde yer aldığı gibi değerlendirilecek, bu yüzden adayların başvuru işlemlerinden önce eğitim bilgilerini kontrol etmeleri gerekir. Kurumun internet sayfasında eğitim bilgisi olmayanlar 17-26 kasım 2014 tarihleri arasında ösym sınav koordinatörlüklerine giderek bilgilerini düzeltmeleri lazımdır.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.