2014 TEOG Tercih Kılavuzunu İndir

Sbs

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş uygulaması ile ilgili tercih ve yerleştirme kılavuzu yayınlandı. Bu yıl farklı bir şekilde uygulanacak olan tercih işlemleri bu kılavuzdan yararlanılacak. Öğrenci ve velilerin mutlaka kılavuzu okumaları gerekmektedir.

2014-2015 eğitim öğretim yılı için yapılacak tercihlerde Yerleştirmeye Esas Puanlar kullanılacak. Aşağıdaki listede adı geçen okul türleri için YEP kullanılacak.

 Anadolu liselerine,
 Anadolu imam hatip liselerine,
 Çok programlı Anadolu liselerine,
 Fen liselerine,
 Mesleki ve teknik Anadolu liselerine,
 Sosyal bilimler liselerine,
 Mesleki ve teknik eğitim merkezlerine,

 Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı ve YEP’e göre öğrenci alan özel okullara

Tercihler velinin insiyatifi ile gerçekleşecek. Velinin izni olmadan tercih işlemleri olmayacak. Tercih yapmak için 8. sınıfı bitirmiş , gideceği okulun şartlarını taşıyor ve yerleştirmeye esas puana sahip olmak gerekiyor.

2014 TEOG kılavuzunu indirmek için tıklayınız. 

Meslek liselerini seçecek öğrenciler bölüm seçmeyecekler, bölümleri 9. sınıfı bitirdikten sonra seçecekler. 10. sınıfa başlarken öğrencilerin YEP, 9. sınıf yıl sonu başarı puanları ve alana geçiş şartlarına göre öğrenciler istedikleri bölümlere alacaklar.

Öğrenciler tercih yaparken herhangi bir taban puan uygulaması olmadan, istedikleri okulları seçecekler. Tercihte bulunmak için bir baraj puanı istenmeyecek.

Öğrenci veya veli tercihleri https://eokul.meb.gov.tr adresinden veya herhangi ortaokuldan yapabilecekler.

A GRUBU VE B GRUBU TERCİH NE DEMEK?

Adaylar A ve B grubu olarak adlandırılan iki tür tercih yapacak. A grubun adaylar istedikleri okullardan 15 tercih yapacak. B grubu tercihleri ise eğer kişi A grubu tercihlerinden birine yerleştirilmezse B grubu tercihlerine MEB tarafından yerleştirilecektir.

Tercihler 1 defa yapılacak ve daha sonra tercihler üzerinde değişiklik yapılmayacaktır. 

Tercihler 31 Temmuz-08 Ağustos 2014 tarihleri arasında yapılacak.

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.