2014 YGS-LYS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU

Genel

2014 YGS-LYS ek yerleştirme kılavuzu ne zaman başlayacak? Ek yerleştirmeler ne zaman yapılacak? Ek yerleştirmeye kimler başvuru yapabilecek? Ek yerleştirmeler başladı mı? ÖSYM ek yerleştirme kılavuzu 2014 indir. 2014 Ek yerleştirme kontenjan kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

23 Temmuz tarihi itibarı ile 2014 yerleştirme sonuçları açıklandı. Bir yükseköğretim programını kazanamayanlar şimdi ek yerleştirmelerin ne zaman yapılacağını öğrenmek istiyorlar. Bir üniversiteyi kazanıp da kazandığı bölümü beğenmeyenler de ek yerleştirmelere başvuru yapıp yapmayacaklarını öğrenmek istiyorlar.

2014 yılı ÖSYS kılavuzunda kontenjanlı bir programa yerleşen adayların ek yerleştirmeye başvuru yapamayacağı belirtilmişti. Yani açık öğretim, sınavsız geçiş dâhil herhangi bir programa yerleşenler ek tercihlerde başvuru yapamayacak.

Ek yerleştirmeler her yıl üniversitelerin kayıt tarihlerinin bitmesinin ardından yapılmaktadır. Ek yerleştirmedeki kontenjanlar hem dolmayan programlara göre hem de kayıt hakkı kazanıp kayıt olmayanlara göre belirlenmektedir. Bu nedenle ek yerleştirme kılavuzları üniversite kayıtları bittikten sonra basılır.

2013 Yılında ek yerleştirme tercih ve başvuru kılavuzu 25 Eylül tarihinde yayınlanmıştı. Tercihler ise 25-30 Eylül tarihleri arasında yapılmıştı. Bu yılda bu tarihlere yakın bir tarihte ek tercihler yapılacak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.