2015 ÖSYS SINAVSIZ GEÇİŞ KILAVUZU

Ygs-Lys

2015 yılında yapılacak olan üniversite giriş sınavları için başvurular pazartesi günü başlıyor. Bu dönemde en soru soranlar meslek liseli öğrenciler olmaktadır. Rehberlik alanında yeterli bilgilendirme yapılmadığı için öğrenciler sorularına internet siteleri yardımıyla cevap bulmaya çalışırlar.

Sınav geçişle bir meslek yüksekokuluna girmek isteyen meslek lise mezunu adayların öncelikle YGS’ye başvuru yapmaları gerekir. Sınavsız geçiş meslek liseli adaylar için kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntemle üniversiteye girecek adayların mutlaka YGS’ye başvuru yapmaları gerekir. Başvuru yapmak sınava girmek anlamına gelmemektedir. Tabii ki isterse adaylar sınava da girebilirler. Başvuru yapan adaylar tercih döneminde tercih yapma hakkına sahip olurlar.

2015 ÖSYS tercih kılavuzuna buradan ulaşabilirsiniz. 

Sınavsız geçişe başvuran adayların tercihleri YGS-LYS sınavlarına giren adayların tercihleri ile birlikte alınacaktır. Bu dönemde hem sınava girenlerin hem de girmeyenlerin tercihleri alınacaktır. Yerleştirme işlemleri yapılırken sınavsız geçiş hakkından sadece mesleki bir liseden okuyan veya okumuş adaylar yararlanabilecekttir.

Başvuru yapmak isteyen adaylar 15 tl sınavsız geçiş ücretini yatırdıktan sonra (bu parayı isterlerse osym’nin internet sitesinde de yatırabilirler) ais.osym.gov.tr sistemi üzerinden başvuru işlemlerini tamamlayacaklardır.

2015 ÖSYS kılavuzu ile ilgili ortaya çıkan değişiklikler daha sonra sitemizde yayınlanacaktır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.