2015 Yerleştirme Sonuçları Açıklandı. Peki Ya Taban Puanlar

Genel

 

16 Temmuz’da biten YGS-LYS tercihlerinin sonuçları ÖSYM tarafından dün akşam itibarı ile açıklandı. Bir programa yerleşen adaylar, yerleşmenin verdiği mutluluğu doyasıya yaşadılar. Peki ya yerleşemeyenler veya istediği bölümün dışında bir programa yerleşenler ne yaptı?

YERLEŞTİRME SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

2015 yerleştirme sonuçlarını detaylı bir şekilde inceleme fırsatım olmadı. Yerleşme istatistiklerine baktığım ilk gözüme çarpan fen liselilerinin durumu idi. Fen lisesi mezunu 16 bin öğrenciden yalnızca 9 bini yerleşti. Yaklaşık 7 bin Fen lisesi mezunu dışarıda kaldı. Dışarıda kalanlar bir program tercih etmesine rağmen yerleşemeyenlerdir.

2.126.670 aday ÖSYS’ye başvurdu. Açık öğretim dahil toplam yerleşen aday sayısı ise 983.090’dir. Bu yerleşen adayların 198.140’ı ise Açık öğretim fakültelerine yerleşti. Yani sınava giren her 3 öğrenciden biri boşuna kürek çekti.

Bir programa yerleşen adaylar bir yandan sevinirken bir yandan da dört yıl sonra KPSS ile nasıl başa çıkacaklarını düşünmeye başlayacaklar. Üniversiteyi kazanmak kadar zor olan iki durum daha var. Mezun olabilmek ve mezun olduktan sonra iş bulabilmek.

7 bin Fen liselisinin bir programa yerleşmemiş olmasının altında yatan neden de bu olsa gerek. Garanti iş sahibi olamayacakları bir bölümü okumak istemiyorlar. Yoksa Fen lisesinden mezun olan öğrenciler her türlü bir programa yerleşebilecek kapasitededirler.

2015 YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE OLUŞAN TABAN PUANLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

Sitemizde üniversitelere ve bölümlere göre taban puanlar verilmektedir. Güncel 2015 taban puanları ise yakında yüklenecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.