Dershane Öğretmenleri Doğu ve Güneydoğu’ya

Genel Öğretmen

 

Bakanlar kurulu tasarısı olarak meclisi verilen kanun teklifi yasalaşırsa dershanelerde çalışan tecrübeli öğretmenlerin Doğu ve Güneydoğu bölgelerine gönderilmeleri mümkün olacaktır. Dershanelerde çalışan her öğretmen devlet kurumlarında çalışamayacak. Hangi dershane öğretmenlerinin atanacakları kanun tasarısında beli olmuştur.

Kanun tasarısının ilgili maddesi aşağıdadır.

 

EK MADDE 5- Bu maddenin yayımı tarihi itibarıyla, ilgili mevzuat uyarınca faaliyet gösteren dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezleri işyerlerinde öğretmen olarak çalışmakta olan ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olanlardan, bu işyerleri üzerinden sigorta primi ödenmiş çalışma süresi 1/7/2015 tarihi itibarıyla en az altı yıl olup 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde öngörülen genel şartlar ile öğretmen kadrosuna atanabilmek için aranan özel şartlan taşıyanlar 1/7/2015-1/8/2015 tarihleri arasında başvurmaları halinde, Kamu Personel Seçme Sınavma girme şartı aranmaksızın Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde yapılacak sözlü sınavda başarılı olmaları kaydıyla, kadro ve ihtiyaçlar dikkate alınmak suretiyle belirlenen hizmet bölge ve hizmet alanlarında istihdam edilmek ve sağlık özrü hariç dört yıl süreyle başka bir yere atanmamak üzere, öğretmen unvanlı memur kadrolarına atanabilirler.

 

Bu maddeye dikkat ettiğimizde dershanede çalışan öğretmenlerin MEB’e öğretmen olarak atanabilmeleri için aşağıdaki şartları taşıyor olmaları gerekir.

1. Kanun tasarısı yasalaştığı tarihte kişinin bir dershane yada etüt merkezinde çalışıyor olması

2. Emeklilik hakkının henüz kazanmamış olması

3. 1/7/2015 tarihine kadar dershane veya etüt merkezinde en az 6 yıl çalışmış olmak

4. Memur olmak için gerekli genel şartları ve öğretmen olabilme şartlarını taşıyor olmak. Yani 657 kanuna aykırı bir geçmişe sahip olmamak.

5. MEB’e öğretmen olarak atanmak için 1-7-2015 ile 1-8-2015 tarihleri arasında başvuru yapmış olmak.

6. En önemlisi Bakanlığın yapacağı sözlü sınavdan geçer not almak.

7. MEB’in göndereceği eğitim kurumunda en az dört yıl zorunlu olarak çalışacağını kabul etmek.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.