2014 YGS GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Haber

 

YGS giriş yerlerinin ne zaman açıklanacağı 2014 yükseköğretime giriş sınavına başvuran üniversite adayları tarafından merakla beklenmektedir.  Mart ayının 23’ünde yapılacak olan sınavın giriş belgelerine ilişkin beklentiler şimdiden oluşmaya başladı. 2014 YGS giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

Öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi tarafından yapılacak olan üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması olan YGS’ye adayların hangi mekanlarda gireceği heyecanla beklenmektedir. Üniversite heyecanı içindeki adayların bekledikleri sınav giriş evraklarının hangi tarihte açıklanacağı henüz belli olmadı.

2014 YGS başvuruları 02 ocak tarihinde başlamış, 15 Ocak tarihinde son bulmuştu. 2014 YGS sınav başvuruları ile ilgili sayısal verileri yayımlayan ÖSYM’nin YGS sınavına girecek adayların sınav yerlerini açıklaması bekleniyor.

YGS NE ZAMAN?

Dört farklı testten oluşan yükseköğretime giriş sınavı toplam 160 sorudan oluşmaktadır.  Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 bölüm üzerinden yapılır. Her bölümün 40 adet sorusu bulunmaktadır. Bu sınava katılan adayların YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5, YGS-6 adlı puanları oluşacaktır. 180 barajını aşan adaylar ise LYS sınavlarına girecekler. 2014 YGS sınavı 23 Mart’ta saat 10:00’da tüm ülke genelinde yapılacaktır.

2014 YGS GİRİŞ YERLERİ HAKKINDA HABER’İ OKUDUNUZ

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.