2012-2013 Okul Kayıtları Ne Zaman Yapılacak?

Eğitim Genel

Geçen yıldan itibaren okul kayıtları e-okul üzerinden otomatik olarak yapılıyor. Yine bazı veliler yeni okula başlayacak öğrencilerin ne zaman okul kayıtlarının yapılacağını merak ediyor. 5.5 yaşını tamamlayan öğrencilerin okul kayıtları ikamet ettikleri yerlere göre otomatik olarak sistem üzerinden yapılacaktır. 5.5 yaşını tamamlayamayan yani eylül ayı itibari ile 66 ayını doldurmayanların kayıtları otomatik olarak yapılmayacaktır. Eğer veliler isterlerse 60 ayını dolduran çocuklarının kayıtlarını kendilerine en yakın olan okula gidip kayıt yapabileceklerdir.

66 ayını dolduranlar için okula başlamak zorunludur.  60 ayını dolduranlar için ise isteğe bağlıdır. Bu durumda 66 ayını dolduranlar zaten kayıtları nüfus üzerinden yapılacağından dolayı bir şey yapmalarına gerek yok. Okulların açılmalarını bekleyecekler. 60 ayını dolduranlar ise yine okulların açılmasına bir hafta kala ikamet yerlere en yakın okula gidip kayıtlarını yapacaklar.

Eğer çocuğunuz ortaokula başlamışsa ve siz imam hatip ortaokuluna göndermeyecekseniz yine okul kaydınız otomatik yapılacaktır. İmam hatip ortaokulunu düşünüyorsanız o zamanda okulların açılmasına bir hafta kala okula gidip kaydınızı yapabilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.