2012-2013 Rehberlik Çerçeve Programının Hazırlanması

Genel Öğretmen

4+4+4 Eğitim sisteminin gelmesi ile bazı sorunlar ve kafa karışıkları da ortaya çıkmaya başladı. Bir sorun da biz rehber öğretmenlerin rehberlik çerçeve programını nasıl hazırlayacağımızdır. Yeni ilköğretim kurumları ( ilkokul ve ortaokul) haftalık ders çizelgesine göre rehberlik ve sosyal etkinlikler dersi ortadan kalkmış oluyor. Rehberlik çerçeve programını oluştururken rehber öğretmenlerin bu çizelgeye göre hareket etmesi gerekir.

Milli Eğitim Bakanlığının ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazıya göre Yeni ilköğretim kurumları ( ilkokul ve ortaokul) haftalık ders çizelgesi kademeli olarak uygulanacak. 1. Ve 5. Sınıf öğrencilerine yeni ders çizelgesi uygulanacak. Diğer sınıflara (2,3,4 ve 6,7,8) geçen seneki ders programı uygulanacak. 2,3,4 ve 6,7,8 sınıflarda rehberlik ve sosyal etkinlik dersi uygulanmaya devam edilecek. Rehberlik çerçeve programında buna uyulacak.

Rehberlik ve sosyal etkinlikler dersi kademeli olarak ortadan kaldırılacaktır. Üç sene sonra sadece 8. Sınıfların rehberlik dersi olacak diğer sınıfların rehberlik dersi olmayacak.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.