2013 Sbs Nasıl Olacak?

Genel

2012 sbs sınavlarının son yılı idi. Son sbs sınavı da yapıldıktan sonra şimdi merak edilen konu 2013 sbs’ nin nasıl olacağıdır. Şimdiye kadar Milli Eğitim Bakanlığı resmi bir açıklama yaparak sınavın nasıl uygulanacağı¸ puanların nasıl hesaplanacağı belli değildir.

Çeşitli duyumlar almaktayız ama bunlar resmi olmadığı için çok fazla anlam da ifade etmemektedir.  Öğrenmek istediğimiz konuların başında öğrencilerin tabi olacaklar konular hangi yılların olacak, derslerin puan ağırlıkları ne kadar olacak ve öğrencilerin okul başarıları ne kadar etkili olacaktır.

İngilizce testinin sınavdaki etkisinin artırılacağı yönünde duyumlar var. Yine okul puanın etkisi artırılacakmış. İngilizcenin etkisinin artırılması doğru değildir. Türkçe ve matematik gibi eğitim kökeni o kadar iyi değildir. Herkes aynı kalitede eğitim alamamaktadır. Şu an İngilizce dersi veren her öğretmen kendi alanı mezunu değildir. Bölgeler arasında farklılıklar çoktur.

Okul puanın etkili olup olmayacağı durumu da önemlidir. Çünkü okullar kendi puanlarını yüksek tutacak öğrencilerin notlarını yüksek tutmaya çalışacaklar. Haksızlık bir şekilde yine olacaktır. Ve başarılı etiketi alan öğrencilerin notları yüksek tutulacakken, başarısız etiketine sahip öğrencilerin notları ise düşük tutulacaktır. Belki okulda başarısızdır ama sınavda çok başarılı olabilir.

Sonuç olarak  MEB ‘ ten istediğimiz olabilecek en adil sınavı hazırlamalarıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.