2014 Güz Dönemi ALES Başvuruları Pazartesi Başlıyor.

Haber

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş sınavı (ALES) sonbahar çağı müracaatları , 22 Eylül Pazartesi bugünü başlayacak.

 

ÖSYM’nin web sitesinde yer alan duyuruya göre, ALES Sonbahar Çağı Imtihanı , 23 Kasım’da ifade edilecek . Imtihana başvurular, 22 Eylül-1 Ekim’de alınacak.

 

Yükseköğretim müesseselerinde öğretim görevlisi, okutman, denetim görevlisi, profesyonel , çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan ya da öğretim personeli dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek ve Türkiye’de tek lisansüstü kursu programında eğitim rastlamak amaçlı ALES’e girmek gerekmektedir .

 

Güzel sanatlar fakülteleri ile konservatuvarlara alınacak yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlik öğrencilerinden, ALES’e girmiş olma koşulu aranmayacak. Fakat , harika sanatlar fakülteleri ile konservatuvarlardaki doktora programlarına başvurularda üniversite ya da yüksek bilişim enstitüsü senatolarınca ALES nokta koşulu getirilecek.

 

Yükseköğretim müesseselerinin öğretim personeli ihtiyacının karşılanması için ya da kamu müessese ve kuruluşlar yerine lisansüstü öğrenimi rastlamak üzere ülke dışına gönderilecek adayların seçiminde de bu sınavın neticeleri kullanılacak. Bu yöntemle yurt dışarısında lisansüstü eğitim rastlamak talep eden adayların bu imtihana girmeleri gerekmektedir .

 

Yükseköğretim Heyeti aracılığıyla müsaade verilen yükseköğretim müesseselerindeki öğretmenlik sertifika programlarına eğitim gören tercih etme ve yerleştirme işlemlerinde de ALES neticeleri kullanılacak.

 

Imtihana, tek lisans programından mezun olabilecek vaziyette bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik vesikası almış olmak kaydıyla yurt dışarısında lisans kursu görmüş olanlar müracaat edebilecek . ALES’e başka uyruklular da girebilecek.

 

Sınava müracaat etmek talep eden adaylar, rehber ile aday başvuru formuna başvuru tarihleri içerisinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecek . Kılavuzun dağıtımı yapılmayacak. Kılavuzda, başvuru, imtihan , ölçümlendirme ile alakalı detaylı veriler yer alacak. Imtihana müracaat edecek adayların bu rehberi dikkatle incelemeleri gerekmektedir .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.