2014 SBS Nasıl Olacak?

Sbs

Bu yıl ilk defa uygulanan bu sınav sistemi gelecek yıl yeniden düzenlenecek ve farklı bir formatta sınav yapılacak. Gelecek yılın sınavının ipuçları henüz belli olmadı. Ancak Milli Eğitim Bakanı’nın açıklamalarına göre bazı sonuçlara ulaşabiliyoruz.
2014 yılındaki sbs’de okul puanlarının etkisi çok daha fazla olacak. Okullarda yapılan yazılıların sonuçları büyük oranda öğrencilerin liselere yerleşmelerinde etkili olacak. Bütün öğrencilerin yazılıları aynı anda yapılacak. Ders öğretmenleri farklı okullarda yazılı yoklamalarda gözetmenlik yapacak. Böylece öğretmenlerin kendi öğrencilerine yardım etmesinin önüne geçilmiş olacak. Yazılıların ne zaman yapılacağı Mili Eğitim Bakanlığı belirleyecek. Her okul aynı anda yazılı sınav yapacak ve yazılıların sonuçları bakanlıkları tarafından açıklanacak. Öğretmenler kendi öğrencilerine not vermeyecek. Bu da okullar arasındaki eğitim farkının azalmasına yardım edecek.

Sınavla ilgili detayları belli olduğunda gerekli açıklamaları yapacağım

1 thought on “2014 SBS Nasıl Olacak?

  1. arkdaşlar bunlar yalan haber kendinizi üzmeyin geçen sende diyolardı sbs kalktı diye ama kalkmadı işte kendinizi üzmeyn herşeyn hayırlısı 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.