Yukarıdaki başlığa bakınca nasıl oluyor da imkânsızlık imkân oluyor diyeceksiniz. Aslında birçok buluş, başarı imkânsızlıktan doğmuştur. İnsanların bir şeyleri başarabilmeleri için öncelikle hedefledikleri şeyleri çok istemeleri gerekir. Çok istemeleri ise ona aç olmalarına bağlıdır. Bir şeye ihtiyacınız yoksa onu elde etmek için yeterli çabayı göstermezsiniz ve o sizin olmaz.
İmkânsızlığın imkân olduğuna güzel bir örnek Arvind Gupta adlı bir Hintlinin yaptıklarıdır. Arvind Gupta ülkemizde olmasını istediğimiz bir kişidir. Belki böyle insanlar bizde vardır da benim haberim yoktur. Gelişmiş ülkelerin eğitim felsefelerine göre hareket eden Arvind Gupta, çocukların bilimi daha iyi öğrenebilmeleri için çevre dostu oyuncaklar üretiyor. Yaptığı oyuncaklar hepimizin yapabilecekleri türdendir. Atılmış eşyalardan çocukların yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak oyuncaklar yapıyor.
Okullarımızda imkânsızlık dert yanan öğretmenlerimize çok güzel örnek olabilecek ürünleri var. Hem youtube’tan hem de kendi sitesinden yaptıklarını görebilirsiniz. Özellikle teknoloji tasarım öğretmenlerinin önemsemesi gereken çalışmaları var. Elektrik üretimi ile ilgili çalışmaları çocuklarımız için bir ilham kaynağı olabilir.