Devletten maaşınızı aldınız ama aslında hesabınıza ne kadar yatırıldığını öğrenmek istiyorsunuz. E-bordro sayesinde en son ay maaşınızın ne kadar yattığını hemen öğrenebilirsiniz. E-bordro maaş sorgulama ekranı ile maaşınızdaki kesintileri de öğrenin. Maaşınızı nasıl sorgulayacağınızı bilmek istiyorsanız makalemizi okuyunuz.
Aşağıda size vereceğimiz linki tıkladığınızda karşınıza gelecek ekranı T.C. kimlik numarası, memuriyet sicil no , emekli sicil no’yu girdikten sonra hangi aya ait brodro istiyorsanız onu seçiyorsunuz. Ardından da güvenlik kodunu giriyorsunuz, onayla butonuna tıkladıktan sonra maaş bordronuz açılacaktır. Maaş bordroları excell şeklinde inmektedir. Onu açtıktan sonra maaşınızın ne kadar olduğunu, aile yardımı, tazminat ve vergilerin ne kadar olduğunu öğreneceksiniz.
E-bordro devlet memurları için oluşturulan bir sistemdir. Bu sistem yardımı ile devlet memurları istedikleri anda maaş bordrolarına internet üzerinden ulaşabilmektedir. Bugüne kadar ki tüm yıllara ve aylara ait bordroları tek seferde öğrenme imkanınız var.
Öğretmen E-Bordro Sorgulama
Devlet kurumlarında çalışan sözleşmeli ve kadrolu personellerin son ay yatan maaşları e-bordro üzerinden öğrenilebiliyor. E-bordroyu almak için yazının sonunda verdiğimiz linke tıkladığınızda TC kimlik numaranızı, emekli sicil numaranızı, memuriyet sicil numaranızı ve güvenlik kodunu girmek yeterlidir.
E-Bordro Alırken Yaşanan Sıkıntı
Bazen e-bordro üzerinden bordro almaya çalışılırken hata alınmaktadır. Bu hataların başında emekli ve memuriyet sicil numaralarının yanlış girilmesidir. Böyle bir hata aldığınızda öncelikle sicil numaralarınızı kontrol edin. Eğer kontroller doğru ise sicil numaralarınızı çalıştığınız kurumdan yeniden almaya çalışın. Sicil numaralarını çalıştığınız yerin muhasebe birimlerinden temin etmelisiniz. Sicil numaraları say2000i sistemine girilmemesinden dolayı da hata alınmaktadır. Bu durumda yine kurumunuzdan gerekli düzeltmeleri yapmalarını isteyiniz.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) personellerine memuriyet sicil numarası verilmemiştir. Daha önce o veya 1 rakamları girerek bu seçenek atlatılıyordu. Son zamanlarda 0 veya 1 rakamları memuriyet sicil numaraları yerine girilmesine rağmen hata alınmaktadır. MEB, memuriyet sicil numarası yerine mebbis numarası verdiğini bildirmişti. Ancak yine hata ile karşılaşılıyorsa kurumunuzdan memuriyet sicil numaralarının say2000i’ye kayıt ettirmelerini isteyiniz. Bazı kurumlar kimlik numarasının ilk beş rakamını memuriyet sicil numarası olarak kullanmaktadır. Bunu da deneyebilirsiniz.