1o Adımla Etkili Zaman Yönetimi

Genel Kişisel Gelişim

 

Birçok kişisel gelişim uzmanı zaman yönetimi hakkında yazılar yazmakta, açıklamalar yapmaktadır. Özel yaşamda ve iş dünyasında başarılı olmanın yolu etkili bir şekilde zamanı kullanmaktan geçer. Bu yazıda çeşitli kişisel gelişim uzmanlarının verimli zaman kullanımı hakkındaki düşüncelerini sizlerle paylaşacağım.

Son yıllarda iş hayatında rekabet gittikçe artmaktadır. İnsanlar sürekli bir şeyleri başarmak ve bir yerlere varabilme telaşındadırlar. Herkes bir diğerinden daha başarılı olmak için mücadele etmektedir. Özel hayatta ise daha çekici, daha etkileyici olmak için çaba sarf edilmektedir. Eğer zamanı kullanma konusunda yeterli değilseniz hem iş hayatından hem de özel hayatta sıkıntılar çekebilirsiniz.

Günümüz insanları sürekli tüketmeye alıştıkları için zamanı da hızlıca tüketiyorlar. Zamanı tüketmek için araçlar da çok fazladır. Cep telefonu, televizyon, internet, bilgisayarlar ve oyunlar zamanı tüketen araçlardır.

İnsanların zaman yönetimi ile ilgili atacakları en doğru adım zamanı “boş” veya “ölü” olarak değerlendirmekten uzak durmalarıdır.  Öncelikle zamanla ilgili algıları değiştirmek gerekir. Her an bir şeylerin değerlendirilebilir.

Zamanı verimli kullanmak karlılığı artırır.

Büyük ya da küçük işletme olsun fark etmez, her kurumda zaman etkin bir şekilde kullanılmalıdır.  Zamanı etkin kullanmak işletmelerin karlılığını artırır. Çok çalışmak yerine az zamanda çok iş yapmak gerekiyor.

1o Adımla Etkili Zamanı Nasıl Yönetebilirsiniz?

  1. Hedeflerinizi belirleyin.
  2. Hedeflere ulaşmanızı sağlayacak planları belirleyin
  3. Yapabileceğinize inanın, bunun için gerekli donanımı kendinizde bulun.
  4. Planlama ve organizasyon için kendinize vakit ayırın.
  5. Kendinize yapılacak işler listesi oluşturun.
  6. Basamaklarını belirledikten sonra bunların esnek olmasını sağlayın.
  7. Gün içinde en verimli olduğunuz saati bulun ve o saatte daha çok çalışın.
  8. Mükemmeliyetçi olmaktan kaçının.
  9. Hiçbir şey için gereğinden fazla zaman harcamayın, gerekli olana da vaktinizi ayırın.
  10. “Hayır” demeyi bilin.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir