Üniversite okumak ülkemizde bir yerlere gelmek için bir araç olarak düşünülür. Üniversite okumak, bilgi için değil de diploma için yapılan bir faaliyettir. İyi bir iş sahibi olmak, iyi bir gelir sahibi olmak için insanlar üniversite okumaktadır. Gerçekten, iyi bir iş ve gelir için üniversite şart mıdır?
Aslında üniversitelerin ortaya çıkması bilgi için olmuştur. Daha fazla bilgi sahibi olmak ve bir şeyleri araştırabilmek için üniversite okumak gerekir. Üniversite okumak, tıpkı Steve JOBS’un yaptığı gibi olmalıdır. Kendisi sadece ihtiyacı olan dersleri okuyarak üniversiteyi okumuştur. İşine yaramayacağını düşündüğü dersleri, maddi nedenlerden de, okumak istememiştir. Ama istediği dersleri alması onun iş yaşamında çok başarılı olmasını sağlamıştır.
Üniversiteler de halktan gelen taleplere göre şekillenmiştir. Bilimi bilgi için değil de, halk için öğretim yapma niyetindedirler. Bugün özel ve devlet üniversiteleri kendilerinde okuyacak öğrencileri meslek sahibi yapma garantisi vermektedir.
İş hayatında iyi bir yerlere gelmek için üniversite okumak kesinlikle şart değildir. Üniversite okumak insandaki yeteneklerin körelmesine neden olmaktadır. Eğer kişi kendisine uygun olmayan bir bölümü okumuşsa, tamamen bir felaket ortaya çıkmaktadır. İşini sevmeyen ve yapmasını bilmeyen üniversite mezunları, hem bireye hem de topluma zarardır.
İş hayatında çok başarılı olanlar genelde üniversite mezunu değildir. Okumayanlar, okulu yarıda bırakanlar iş yaşamında daha başarılı olmuşlardır.
Yalnız kişi gerçekten sevdiği ve yeteneklerinin elverdiği bir bölümü okuyacaksa, bu da kişinin çok iyi gelişmesini sağlar.
çok güzel bir yazı