2013 YGS-LYS Okuldan Gelecek Puan Hesaplama

Ygs-Lys

Kısa adı YGS olan Yükseköğretime giriş sınavına sayılı günler kala öğrencilerinde alacakları puanlar üç aşağı yukarı belli olmaya başladı. Denemelerden elde edilen puanların üstüne okulun ne kadar katkı sağlayacağı merak konusudur.

Okul puanında artık sadece öğrencinin kendi başarısı etkili olmaktadır. Okulunda veya sınıfında çalışmayan öğrencilerin cefasını çalışan öğrenciler çekmeyecektir.

Yerleştirme puanı hesaplama

YGS veya LYS’den alınan ham puanın üzerine okul puanı eklemek için diploma notunuzu 0,6 ile çarpıyorsunuz. Çıkan sonu YGS veya LYS puanınızın üstüne eklediğinizde yerleştirme puanınız belli olur.

Meslek lisesi veya Öğretmen lisesi gibi liselerden mezun olanlar için ek puan hesaplanırken de diploma notu 0,6 ile çarpıldıktan sonra tekrar 0,3 ile çarpılır, çıkan sonuçlar ham puana eklenir.  Yani ek puan alacaklar diploma puanlarını (100 üzerinden hesaplananı) 0,9 ile çarpacaklardır. Böylece ekli yerleştirme puanı hesaplanmış olur.

2012’de bir yükseköğretim programına yerleşenlerin yerleştirme puanları hesaplanırken genel liseli ise diploma puanı 0,3 ile çarpılacak, eğer meslek liseli ve ek puan alacağı bölümü tercih edecek ise o zaman diploma puanı 0,45 ile çarpılacaktır. Yani 2012’de YGS veya LYS sonucu bir programı kazananların okuldan gelen puanı yarıya indirilecektir.

Ygs-lys puan hesapla

135 thoughts on “2013 YGS-LYS Okuldan Gelecek Puan Hesaplama

  1. merabalar hocam.Ben 2013 ygs sınavında barajı gecemedım.Ygs barajını gecemeyenlere diploma puanı ekleniyormu eklenmiyormu dıye merak ettım.Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

  2. mrblar hocam bn 2013 ygs sınavında barajı geçemedım.Acaba barajı gecemeyenlere diploma notu eklenmıyormu.

  3. hocam meslek liselerine en fazla ek puan kaç veriliyor arkadaşlar 100 diyor doğru mu acaba şimdiden teşekkürler

  4. hocam ben mesela ygs den 250 aldım diyelim kütahya çocuk gelişim bölümüne gidebilir miyim kütahyanın obp 350 okul birin cisiyim

    1. Aynı bölümün okul birincisi kontenjanına kaç puanla girildiğini öğrenmeye çalışın. Bu size bir fikir verir.

        1. Kütahya üniversitesinden bahsettiğiniz iki yıllık bölüm mü? Dört yıllık yok. iki yıllık tercih yaparken okul birinciliği kullanılmaz.

          1. Geçen yıl en düşük okul birinciliği kontenjanı 340 puanla Trakya Üniversitesi olmuş. Bu durumda 250 puanla okul birinciliği kontenjanından yerleşmeniz mümkün olmaz.

          2. yani hocam benim en az 270 mi almam gerek 90 puanda okul verirse 360 o zaman yerleşirmiyim

          3. 2013 yerleştirme sonuçlarına göre dediğiniz gibi yerleşirsiniz. Ancak 2014 yerleştirmelerinde ise puanlar düşebilir de yükselebilir de. Yani bunun kesinliği yoktur.

  5. Hocam okul öncesi bölümü okuyorum okul birincisiyim puanım düşükte olsa ben bir üniversiteye okul birinciliğim le yerleşirmiyim

          1. hocam çorum da yeni okul öncesi bölümü açılmış bu sene alım olur mu acaba

  6. Hocam ben şunu sormak istiyorum meslek lisesi mezunuyum Elektrik-Elektronik bölümü şimde bana hangi bölümlerde yada puan türlerinde 0.9 puan gelecek?

  7. Peki ilk yıl tercih yaptığı halde üniversiteye gitmeyenlerin diğer yıl okul puanı siliniyor mu

  8. selam, ben meslek lisesi moda tasarımı okuyorum ortalaman 75 civarıı 4 yıllık moda tasarımı okuycam kac ek puan gelicek ?

  9. seçeceğim bölüme 2 yıllık geçiş hakkım var. ama ben 4 yıllığına gitmek istiyorum. anladığım kadarıyla bana gelebilecek puan 57.6 dır. Yardımınız için çok teşekkür ederim 🙂

  10. ben Ticaret meslek lisesi mezunuyum diploma puanım 64 şimdi bana okuldan gelebilecek puan kactır. Teşekkürler

  11. Ben istanbul hukuk ve Türk-alman hukuk istiyorum sene Sonu nitlarim 80 altına hic düşmedi bu üniversitelere girmek için kaç net yapmalıyım

  12. Brn duz liseyim. Diploma notum ise 89. Ygs-lys ye kac puan gelir.
    Bir diger sorum çevremdeki insanların hepsi sınavdan 350 civarında almis. Bunlara 45 puan geldiğini düşünürsek hepsi o zaman 305 puan almış oluyor. Sanki hic puan gelmemiş gibi…

        1. Diploma notu 0,6 ile çarpılıyor, sonuç ne ise o gelir. En yüksek puan olan 60 herkese gelmeyebilir.

    1. YGS’ye başvuru yapmışsanız orada diploma notu 0-100 arasında bir değer olarak yazar. O değeri 0,6 ile çarptığınızda okuldan gelen puan belli olur. Eğer başvuru yapmamışsanız 3.44 herhalde 100 üzeriden 65 civarına gelir. 65×0.6= 39 olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.