2013 YGS-LYS Okuldan Gelecek Puan Hesaplama

Ygs-Lys

Kısa adı YGS olan Yükseköğretime giriş sınavına sayılı günler kala öğrencilerinde alacakları puanlar üç aşağı yukarı belli olmaya başladı. Denemelerden elde edilen puanların üstüne okulun ne kadar katkı sağlayacağı merak konusudur.

Okul puanında artık sadece öğrencinin kendi başarısı etkili olmaktadır. Okulunda veya sınıfında çalışmayan öğrencilerin cefasını çalışan öğrenciler çekmeyecektir.

Yerleştirme puanı hesaplama

YGS veya LYS’den alınan ham puanın üzerine okul puanı eklemek için diploma notunuzu 0,6 ile çarpıyorsunuz. Çıkan sonu YGS veya LYS puanınızın üstüne eklediğinizde yerleştirme puanınız belli olur.

Meslek lisesi veya Öğretmen lisesi gibi liselerden mezun olanlar için ek puan hesaplanırken de diploma notu 0,6 ile çarpıldıktan sonra tekrar 0,3 ile çarpılır, çıkan sonuçlar ham puana eklenir.  Yani ek puan alacaklar diploma puanlarını (100 üzerinden hesaplananı) 0,9 ile çarpacaklardır. Böylece ekli yerleştirme puanı hesaplanmış olur.

2012’de bir yükseköğretim programına yerleşenlerin yerleştirme puanları hesaplanırken genel liseli ise diploma puanı 0,3 ile çarpılacak, eğer meslek liseli ve ek puan alacağı bölümü tercih edecek ise o zaman diploma puanı 0,45 ile çarpılacaktır. Yani 2012’de YGS veya LYS sonucu bir programı kazananların okuldan gelen puanı yarıya indirilecektir.

Ygs-lys puan hesapla

135 thoughts on “2013 YGS-LYS Okuldan Gelecek Puan Hesaplama

  1. Hocam ben meslek lisesi öğrencisiyim eğer ben barajı geçemezsem okul puanı eklenecek mi eklenmeyecek mi? Teşekkürler.

  2. Esit agirlik ogrencisiyim fakat sözelden tercih yapmak istiyorum okul puanim eklenir mi?

  3. Hocam ben meslek lisesinde okuyorum bilişim bölümündeyim YGS1 de yaklaşık 280 puan yapıyorum ben inşaat MTOK yazabilir miyim

    1. hocam ben 230 flan alıyorm bılısım ogrencısıyım baska bolumlere gıtsem okul puanım yarıya dusermı ? ve insan saglıgı ve iş guvenlı bolumunu onerırmısnz drek bu bolume gecebılırmıym atl ogrencıyım

      1. 1. Okul puanın düşmez.
        2. Bu bölümü öneririm.
        3. Bu bölüme sınavsız geçişle gidemezsiniz.

        1. peki hocam gidecegim 2 bölüm var biri ygs2 den diyeride ygse 3 ten alıyor ygs2 160 ygs3 230 alıyorum gercekten ıstedıgım bolum ygs2 okuldan alacagım puan sadace ygs3 mi eklenir barajı gectigim taktirde ? yoksa ygs 2 den barajı gecmemmı zorunlumu? insan saglıgı ve iş guvenligi bolumu hakkında cok kısa bır dusuncenzı alabılırmıyım

          1. YGS-2’den bir bölüm tercih edecekseniz ve bölüm dört yıllık ise 180 barajını geçmeniz gerekiyor, iki yıllık ise 160 barajını aşmanız gerekiyor. İnsan sağlığı ve iş güvenliği bölümü iki yıllıktır. Bu bölümü tercih etmeyi düşünüyorsanız 160 barajını geçmeniz gerekiyor. Bölüm güzeldir çalışma koşulları ve iş bulma imkanları da geniştir.

          2. çok saolun hocam bılgılrnz için son sorum olarak sunu merak ediyorum eger polislik mülakatlarını geçemezsem baska üniverstde baska bolum okuyabılırmıyım o denem? ve sizce siz olsaydınız cok popüler olmayan benım gıbı az başarılı olanlar için hangi bölümleri önerirsiniz iş bulabılcek birazda yetenek mesele evet ama ben sizin dusuncelrnı merak edıyorum ? veya iş bulabılcem 2 senelk bolum lerde olabılır? çok tesekkr ederm cevaplarnz için

          3. 1. Mülakatı geçemezsiniz başka bölüm okuyabilirsiniz. Bunlar birbirinden farklı yerleştirmelerdir.
            2. İş bulunabilecek bir bölümü kazanmak zor olur. Bunun yerine kendi yeteneklerimi en iyi şekilde öğrenir bu alanda kendimi geliştirirdim. Önemli olan ne kadar yetenekli olduğunuzdur.
            3. Mesela muhasebe bölümü iş bulunması hem kolay hem de zor olan bir bölümdür. Alanında yetenekli olanın rahat iş bulabileceği ama tecrübe ve yeteneği olmayanın ise işsiz kalacağı bir bölümdür.
            Bu şekilde düşünmeniz faydalı olur.

  4. hocam ben meslek lisesi okul birincisiyim eğer ygs den 260 alırsam okulda 70 puan verirse
    330 ile bir yere yerleşir miyim

    1. Alan dışı tercih etseniz = diploma notu x 0,6 Alanınızdan tercih etseniz = diploma notu x 0,9 puan gelir.

  5. hocam ben meslek lisesi okul birincisiyim eğer okul öncesi bölümü olmazsa Türkçe öğretmenliğini tercih etmeyi düşünüyorum Türkçe öğretmenliğinin okul birinciliği kontenjanı var mı

          1. Diploma notunu 0,6 ile çarptıktan sonra buradaki istediğin bölümün puanlarından çıkar. Alman gereken puanlar belli olur. Hangi netlerle o puanları alacağını da şuradan hesaplayabilirsin.

  6. hocam ben meslek lisesi cocuk gelısımı bölümü mezunuyum.dıploma notum 78..2 yıllık insaat okumak ıstıyorum.insaat bölümü hangi puan türüyle ve kac puanla alır

    1. YGS-1 puanı ile öğrenci alıyor. Gitmek istediğiniz üniversiteye göre taban puanlara buradan bakabilirsiniz. Bu arada diploma notunuz bu bölüme geçmek için kullanılmaz.

  7. merhaba hocam ben elektrik okuyorum kendi bölümümde üni. okuyacam bu sene hazırlanmadım staj var diye seneye mezun olarak hazırlancam eklenecek okul puanım düşer mi? bi de kendi bölümüm üzerine okuyunca puan gelcekti, mezun olunca bir şey değişmiyor değil mi?
    TEŞEKKÜRLER..

  8. hocam ben çocuk gelişimi okul birincisiyim eğer ben lys türk edebiyatına da girip sosyal bilgiler ya da türkçe öğretmenliğini tercih etsem yine de okul birinciliğimi kullanabilir miyim

      1. polis olmak için hangi puan türüne bakılıyor? polislikte birincilikten yararlanılıyor mu ?polisliği seçersem okul puan veriyor mu?

        1. Polislik için YGS-1,YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinden herhangi birinden en az 250 puan almış olmak gerekiyor. Birincilikten yararlanılmıyor. Okul puan vermiyor.

          1. polislik için ygs in herhengi birinden 180 yapman yeterli çünkü bende girdim

  9. hocam bana okulun tam puan vermesi için diploma puanımın 100 mü olması gerekir okul birincisiyim

  10. mrhaba hocam ben okul birincisiyim ygs den 260 aldım diyelim okul da bana 90 puan verirse okul birinciliğim ile bir yere yerleşir miyim okul öncesi bölümüne

    1. Geçen yılın puanlarına baktığımız zaman yerleşme ihtimalinizin olduğunu görüyoruz. Ancak 10 puanlık bir artış size çok katkı sağlayacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.