2013 YGS-LYS Okuldan Gelecek Puan Hesaplama

Ygs-Lys

Kısa adı YGS olan Yükseköğretime giriş sınavına sayılı günler kala öğrencilerinde alacakları puanlar üç aşağı yukarı belli olmaya başladı. Denemelerden elde edilen puanların üstüne okulun ne kadar katkı sağlayacağı merak konusudur.

Okul puanında artık sadece öğrencinin kendi başarısı etkili olmaktadır. Okulunda veya sınıfında çalışmayan öğrencilerin cefasını çalışan öğrenciler çekmeyecektir.

Yerleştirme puanı hesaplama

YGS veya LYS’den alınan ham puanın üzerine okul puanı eklemek için diploma notunuzu 0,6 ile çarpıyorsunuz. Çıkan sonu YGS veya LYS puanınızın üstüne eklediğinizde yerleştirme puanınız belli olur.

Meslek lisesi veya Öğretmen lisesi gibi liselerden mezun olanlar için ek puan hesaplanırken de diploma notu 0,6 ile çarpıldıktan sonra tekrar 0,3 ile çarpılır, çıkan sonuçlar ham puana eklenir.  Yani ek puan alacaklar diploma puanlarını (100 üzerinden hesaplananı) 0,9 ile çarpacaklardır. Böylece ekli yerleştirme puanı hesaplanmış olur.

2012’de bir yükseköğretim programına yerleşenlerin yerleştirme puanları hesaplanırken genel liseli ise diploma puanı 0,3 ile çarpılacak, eğer meslek liseli ve ek puan alacağı bölümü tercih edecek ise o zaman diploma puanı 0,45 ile çarpılacaktır. Yani 2012’de YGS veya LYS sonucu bir programı kazananların okuldan gelen puanı yarıya indirilecektir.

Ygs-lys puan hesapla

135 thoughts on “2013 YGS-LYS Okuldan Gelecek Puan Hesaplama

  1. hocam ben lisans ünv. mezunuyum. bu yıl ygs ye girdim. ben öss ye girdiğimde okuldan bana önceden 67 puan gelmişti. şimdi de aynı puan gelir mi?

  2. Merhaba hocam ben lşuan üniversite 3 snftayım bu yıl ygs sınavına grdım ygs2den 180 puan aldım dıploma puanım 60 ordan bana 36gelecek dmı ayrıca ben özel sağlık yazcam sizce gelir mi lütfen bana yardımcı olun çok zor durumdayım…teşekkürler

  3. hocam ben düz lisede okumaktayım.diploma puanı en fazla kaç ve nasıl hesaplanır bilgi veririmisiniz?

    1. Diploma notu son dört yılın, yıl sonu notlarının ortalaması ile hesaplanır. Okuldan gelecek puan ise diploma notunun 0,6 ile çarpılması ile bulunur.

  4. sınavsız geçişte ygs puanın 140 barajı aşmaları gerekiyormuş. doğrumu ? bu eğer 140 barajın aşamazlarsa, sınavsız geçişten yararlanamazlar.doğrumu bu?

  5. meslek lisesi öğrencisiyim 2 yıllık sınavsız geçiş hakkım var tercihimi verdim ve geldi eğer
    gitmesem seneye ygs sınavına girsem puanım kesilir mi

  6. Erdal bey okul puanı hesaplanırken orta öğretim başarı puanı 250-500 arasında değil mi.puan eklenirken de en az 30 en çok 60 puan eklenmeyecek mi.Hatta diploma notu 50 nin altı olan bile 50 gibi hesaplanmayacak mı? Hesaplama yapılırken de diploma notu *5*0.12 değil mi.ben mi yanlış biliyorum.

  7. hocam ortaöğretim kpss sınavına düz lise mezunu olarak girdiğimde normal bir memurluk için en az kaç puan almam gerekir

  8. selamlar.. arkadaşlar ygs-4 puanım 329.. sıralamam ise 96.760 din kültürü öğ. gidebilirmiyim?

  9. hocam ben meslek lisesi okul birincisiyim bu sene ygs 5 den 256 puan aldım okul bana kaç puan verir bir yere yerleşirmiyim?

      1. hocam söylediğinizi yaptım 47,493 çıktı meslek lisesiyim ama bu puan çok az değil mi 30 ek puan gelir dediler o yok mu

    1. bu sene polislik kaç puan ? hocam lys se de girsem sadece edebiyat yapsam matematikten 1 soru coğ dan1 soru yapsam tm olmak için sorun olmaz dimi hocam çünkü sadece edebiyata çalışabilirim şu saatten sonra

      1. matematikten en az bir netin olmalıdır. yani 0,5 net. Polislik için ygs’den en az 250 puan almak gerekiyor.

        1. hocam o zaman ben sözel den girip sınıf öğretmenliğini falan tercih edebilir miyim sınıf öğretmenliği tm bir de hocam internetteki 2014 puanların okul birinciliği puanları yok onlar bu senenin puanları mı? meslek liseleri başka bölümü tercih ederse kırılma falan var mı hocam

          1. Sözelden girerek sınıf öğretmenliğini tercih edemezsin. En az 0,5 netin olmalı matematikten. 2014 okul birinciliği puanları henüz oluşmadı. Kırılmaz.

        2. okul birinciliği puanları lys den sonra mı belli olur hocam ben meslek okulu okul birincisiyim sıralamam 450 binlerde okul birinciliği kontenjanı beni bir yere yerleştirir mi?
          açıkta kalır mıyım okul öncesi bölümü istiyorum

          1. Şansın var ama dikkatli tercih yapmalısın. Okul birinciliği olan en düşük yerleri tercih etmelisin.

  10. merhabalar. açıköğretim işletme 3. sınıfta okuyorum. 2014 ygs 3 puanım 286. diploma notumda 80.17. ankara üni. örgün uzaktan adalet istiyorum memur olduğum için. tutma ihtimali var mıdır. ve uzaktan eğitim nasıl. bilgi alabilir miyim. teşekkürler

    1. Geçen yıl 348 ile almış. sizin puanınız 334 eder bu durumda yerleşmeniz tehlikede olabilir. Uzaktan eğitimde internet üzerinden dersleri görüyorsunuz. Sınav zamanlarında bazı üniversiteler okula çağırırken bazıları çağırmıyor. Bunu öğrenmek için üniversitenin sitesine bakabilirsiniz. Konu, ders ve diploma bakımından örgünlerden farklı değildir.

  11. Ben şu an düz lise okuyorum ve ygs’den ygs1 ve ygs2 de barajı geçemedim ama diğerlerinden geçtim. Ben şimdi lys sayısala girebilir miyim? ve de sayısal mf’lerden tercih yapabilir miyim? Tesekkürler…

  12. ygs 3 den 190 puan aldım. lys girmem gerekir mi diploma notum 3.70. 225 puana ihtiyacım var teşekkürler

  13. ben 2002 düz lise mezunuyum diploma notum 2,25 ve ygs den aldığım puan ygs3 207 okul puanım nasıl hesaplanır nerelere girebilirim lys sınavına girsem mi bana yardımcı olur musunuz

    1. Diploma notunun 100’lük karşılığını buradan görebilirsin. Sonra çıkan sonucu 0,6 ile çarp okuldan gelecek puan belli olur. LYS’ye girmen senin için faydalı olur.

  14. Ben bilişim bölümü okuyorum. Ben yönetim bilişim sistemlerini seçtiğimde bana ne kadar puan eklenecek acaba?

          1. Peki bilişimle ilgili başka hangi bölümleri önerirsiniz?

          2. Bilişimle ilgili tüm bölümler birbirine yakındır. Mesela photoshop veya programlama yada ağ uzmanlığı fark etmez bunlardan hangisi senin daha iyi yapabileceğin bir alan ise o alana yönel.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.